Трима министри – на здравеопазването проф. Христо Хинков, на вътрешните

...
Трима министри – на здравеопазването проф. Христо Хинков, на вътрешните
Коментари Харесай

Предложение: Прагове за седем наркотика да определят дали шофираш дрогиран

Трима министри – на опазването на здравето проф. Христо Хинков, на вътрешните работи Калин Стоянов и на правораздаването Атанас Славов, оферират промени в държавна разпоредба, с които ще се вкарат прагове за съществуване на 7 типа наркотични субстанции в кръвта на водачите. Това излиза наяве от оповестени за

Като съществена причина за плануваното разграничение при проучванията, министрите показват „ въвеждане на подобаващ ред за определяне използването на наркотични субстанции или техни аналози “ и изменение в Наказателния кодекс, " според което който ръководи моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, открита по надлежния ред, се санкционира с отнемане от независимост от една до три години и с санкция от 500 до 1500 лева "

Подробно е обяснено по какъв начин ще се изследва количеството на 7-те типа опиати. 
Тестът за опиати наложително ще се удостоверява с кръвно проучване, а при отвод - на остатъка от слюнка по него. ``Употребата на наркотични субстанции или техни аналози, открита с тест, се удостоверява с химико–токсикологично лабораторно проучване на кръвна проба, а в случаите по член 5, алинея 4 – с химико–токсикологично лабораторно проучване на остатъчната орална течност (слюнка) по колекторния тампон на тест-касетата на теста, с който е открита употребата``, написа в предлагането.

``Към момента огромен брой от лицата, открити с позитивен резултат за приложимост на наркотични субстанции или техни аналози при предварителното проучване на орална течност (слюнка), отхвърлят даване на кръвна проба, което прави невероятно доказването на приложимост, респ. налагането на глоба. С препоръчаната смяна, при сходен отвод като проба за проучване се изпраща тест-касетата от осъщественото авансово проучване за в допълнение лабораторно проучване посредством използване на доказателствен изчерпателен метод``, се показва още в претекстовете за измененията.

Когато водачът откаже да бъде тестван на пътя, само че се съгласи да отиде да даде кръвна проба, служителите на реда ще издават ваучър за проучване и дефинират период за явяване болничното заведение. А служителите на реда полицаите ще съпровождат лидера до болничното заведение.

„ Въвеждането на посочените прагови стойности елиминира в този момент задаваните от правосъдните сформира въпроси към експертното проучване, касаещи времето на приложимост на наркотичното вещество с оглед дефиниране на субективната страна на действието, а точно до каква степен ръководството на МПС е осъществено директно след приложимост на наркотично вещество или негов аналог, както дефинира Наказателен кодекс, и до каква степен лидерът е наясно с това. По този метод изрично и еднопосочно, въз основа на справедлив изчерпателен аршин, ще се потвърждава съответната непосредствена приложимост на наркотичното вещество “, аргументират се вносителите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР