Трима маскирани мъже са се опитали да нахлуят вчера вечерта

...
Трима маскирани мъже са се опитали да нахлуят вчера вечерта
Коментари Харесай

Бивш зам.министър на туризма се оплака от опит за сплашване, Ангелкова ще го съди

Трима маскирани мъже са се пробвали да нахлуят през вчерашния ден вечерта в къщата на някогашния зам.-министър на туризма Бранимир Ботев покрай Евксиноград, сподели самият той в ефира на bTV. Според него изрично не става дума за опит за кражба, а за заплашване, което той свързва с изявление, обещано от него преди дни. В него той насочва остри рецензии и обвинявания към министърът на туризма Николина Ангелкова. В отговор, тя съобщи, че ще съди Ботев, който беше част от екипа й до началото на 2015 година.

Опитът за навлизане в дома на някогашния зам.министър е станал малко след 22 ч. вечерта. Единият от маскираните към този момент бил прескочил оградата, когато един от синовете на Ботев го видял, развикал се и поради настаналата суматоха и фаровете на преминаваща по улицата кола цялата групичка побегнала. 

Именно часът на нападението е повода Ботев да счита, че става дума за демонстративно заплашване, а не за грабеж.: „ В 10 вечерта маскирани обирджии – очевидно доста би трябвало да държат на качеството на съня си ", разяснява той. Ботев показа още, че е разискал случая и с служители на реда, които също били на мнение, че надали става дума за грабеж - крадците нормално избирали дребните часове на нощта за деяние. 

На въпрос на водещата Биляна Гавазова свързва ли с нещо този опит за нахлуване и заплашване, Ботев отговори без съмнение: " Свързвам го с  едно безпределно остро изявление, което дадох преди дни за телевизия " България он ер и заявих, че начинът, по който се ръководи туризмът от Ангелкова и хората към нея, дава промишлеността в ръцете на мутрите. След това изявление получих и  „ избрани препоръки ” ", сподели още Ботев.

Малко по-късно министърът на туризма Николина Ангелкова излезе с позиция, в която се споделя: " Ще заведа дело за клюка, тъй като се вършат опити за интервенция на моето име и името на институцията по отношение на възможни престъпни действия. Подобни връзки са безусловно безпочвени. Не желая да мисля, че това е част от сюжет, само че обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят извънредно отрицателно на българския туризъм. “

Ботев беше част от екипа й от квотата на Патриотичния фронт, като преди този момент беше в кабинетите „ Орешарски ” и „ Близнашки ”. Ангелкова беше в спор с него още през цялото време на взаимната им работа. Срещу работата на Ботев протестираше и туристическият отрасъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР