Трима мъже, съпричастни към извършване на множество телефонни измами, са

...
Трима мъже, съпричастни към извършване на множество телефонни измами, са
Коментари Харесай

Заловиха трима ало измамници в Шумен

Трима мъже, съпричастни към осъществяване на голям брой телефонни измами, са арестувани, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Шумен. Това стана ясно на брифинг с присъединяване на шефа на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим и Владимир Колев, прокурор от Районна прокуратура-Шумен.

Мъжете са имали разнообразни функции при вземането на парите от пострадалите и преместването им до избрани места на територията на област Русе и Република Румъния.

Работата по разкриването на причинителите е почнала след голям брой сигнали за опити за измами и довършени закононарушения при започване на месец септември на територията на град Шумен. Криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и сътрудниците им от Районно ръководство на МВР-Шумен попаднали на следите на 33годишен локален гражданин и други двама мъже, които взимали хвърлени пари и полезности.

Схемата била приложена и при 86-годишна жена от Шумен. Около 12.15 часа на 27 септември незнаен мъж я въвел в илюзия след позвъняване на стационарен телефон. Използвал разнообразни способи - закани, че ще й се случат неприятни неща, в случай че не даде желана парична сума, както и клевета, че се организира полицейска акция за задържане на измамници. Успели да я убедят да сложи в найлонова торба всичките си пари и полезности и да ги хвърли през терасата на шести етаж на жилищен блок.

С концепцията, че оказва помощ на полицията, дамата поставила в торбичка сумата от 5 000 лв., три златни монети, три златни пръстена, златни обеци, портмоне с персоналната й карта, и ги хвърлила.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР