Трима мъже, обвинени още преди 6 години, че са изготвили

...
Трима мъже, обвинени още преди 6 години, че са изготвили
Коментари Харесай

Осъдиха трима за документи менте на чужденец

Трима мъже, упрекнати още преди 6 години, че са изготвили и дали подправени документи на чужденец, през вчерашния ден получиха присъди от Районния съд в Пазарджик. От триото само Николай Генов е с дейно наказване - 2 години и 6 месеца затвор при първичен непоколебим режим. Съучастниците му Борис Мадамлиев и Панчо Запрянов получиха надлежно 2 години и половина и 2 години условно.

Мъжете са задържани през декември 2012 година по обвинявания, че са обезпечили подправени персонални документи на чужденец - персонална карта, паспорт и шофьорска брошура. Свидетел, който уреждал договорката, се свързал с Николай Генов. Борис Мадамлиев разполагал с техниката, нужна за изработването, а Панчо Запрянов закарал с кола очевидеца на уговорено място на срещата, излиза наяве от обвиняванията на прокуратурата.  

Предишното съвещание бе извършено при закрити врата. В него бяха изслушани записи от специфични разследващи средства на диалози сред тримата обвинени. Тогава Генов показа пред съда искане от основния прокурор Сотир Цацаров да бъде анулирано решение по друго негово дело, с решение на Европейския съд по правата на индивида от 13 юли предходната година. По този проблем следва дело във Върховния касационен съд.  

Подсъдимите до последно не признават виновността си и настояват, че обвиняванията са съшити с бели конци.  

Това определение на районните магистрати не е дефинитивно. Може да бъде обжалвано в 15-дневен период, от което евентуално и тримата ще се възползват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР