Трима лекари на първа линия, сред които баща и син

...
Трима лекари на първа линия, сред които баща и син
Коментари Харесай

Баща и син хирурзи от Благоевград изготвиха COVID справочник

Трима лекари на първа линия, измежду които татко и наследник от Благоевград, сътвориха интерактивен указател за диагностика и лекуване на COVID-19. Той се популяризира измежду медиците в страната и е наличен на уеб страницата на Българския лекарски съюз.

Доктор Георги Димитров-младши приключва Медицинския университет с премия " Златен хипократ " с цялостно отличие. Специализира в едни от най-елитните образователни заведения, измежду които Харвард и Станфорд. Медицинската специалност наследява от татко си, с който основават единствения уеднаквен указател за лекуване на ковид в България.

" Аз като доктор, който е работил дълги години на Запад, седнах дружно със сина ми, който е и сътрудник, лекар Георги Димитров, да проучваме аргументите и едно от нещата беше, че хората употребяват систематизирани познания и протоколи за лекуване на COVID-19. Затова седнахме и проучихме протоколите на най-развитите страни със здравни системи. Видяхме, че общо взето във всичките тези протоколи нещата са идентични ", споделя доктор Димитър Димитров-старши.

Така бащата и синът - хирурзи, дружно с инфекционистът лекар Трифон Вълков, основават българския указател за диагностика и лекуване на COVID-19.

Българският теоретичен труд систематизира международния опит, основан на лицензирани доказателства. Те сa основани не на десетки, а на стотици, а от време на време и милиони пациенти, разяснява доктор Димитър Димитров.

" Протоколът е ориентиран за всички лекари. Той не е за консумация от немедицинско лице, тъй като езикът, на който е написан, е на медицински език. На по-достъпен език, мога да кажа, че това е есенцията, както старши сподели, напълно основана на доказателства ", добавя доктор Георги Димитров-младши.

За творението си в помощ на лекарите в България двамата хирурзи, с изключение на благодарност, получават и не малко рецензии.

" Нас постоянно ни подлагат на критика, по какъв начин по този начин двама хирурзи са седнали и написали нещо, което е инфекциозно заболяване. И постоянно отговорът ни е подобен, че първо Коронавирус е мултифункционално заболяване. И второто - първо сме лекари и второ сме тесни експерти ", показва доктор Георги Димитров.

За издаването и разпространяването на справочника, който е написан от лекари на първа линия за лекари на първа линия, спомагат Българският лекарски съюз и здравното министерство. Той се популяризира изцяло гратис и е наличен на уеб страницата на министерството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР