Трима криминално проявени мъже са задържани след гонка с полицията

...
Трима криминално проявени мъже са задържани след гонка с полицията
Коментари Харесай

Трима задържани след гонка с полицията заради кражба на медни кабели в Разградско

Трима престъпно проявени мъже са арестувани след гонка с полицията край град Попово, заяви Министерство на вътрешните работи.

До акцията се стигнало след подаден сигнал за кражба на към 450 м многожилен меден проводник, осъществена за времето от 24 до 26 март в региона на село Манастирци. През нощта на 26 против 27 март още веднъж там и по еднакъв метод - изкопаване и издърпване, били откраднати още 350 м многожилен кабел.

В издирването на причинителите с изключение на ОДМВР-Разград се присъединили още две регионални дирекции - Търговище и Шумен. В ранните часове през вчерашния ден криминалистите засекли причинителите в град Попово - мъже на възраст 21, 35 и 39 години. Тримата са престъпно проявени и осъждани.

Те се придвижвали с джипове, като пробвали да избягат от построените полицейски КПП-та. Опитът обаче бил осуетен с лента за наложително прекъсване. В хода на интервенцията по задържането им са осъществени претърсвания и огледи на колите, в единия от които са открити медните проводници от последната кражба. Намерени и конфискувани са режещи принадлежности, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета.

Тримата причинители са задържани за период до 24 часа . Предприети са дейности по привличането им като обвинени и задържането на причинителите за период до 72 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.195, ал.1, т.4 от Наказателен кодекс. В рамките му следва претършуване на жилищата, населявани от тримата арестувани - надлежно в плевенските села Буковлък, Бохот и Брестовец.
 Четирима рецидивисти изкопаха подземни кабели на военните край Етрополе
Четирима рецидивисти изкопаха подземни кабели на военните край Етрополе

Трима са арестувани, а третият се укрива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР