Трима кандидати се борят за правото да строят олимпийския 50-метров

...
Трима кандидати се борят за правото да строят олимпийския 50-метров
Коментари Харесай

Три фирми влизат в битка за 13 млн. лв.

Трима претенденти се борят за правото да строят олимпийския 50-метров басейн до Гребния канал. Търгът стартира през вчерашния ден в община Пловдив, само че спечелилият ще бъде излъчен, откакто комисията прегледа офертите. " За публичната поръчка аплайват " Главболгарстрой ", " Запрянови-03 " и консорциум " Ахрида билд " със съдружници „ Парсек груп ” и „ Растер юг ", описа за „ Марица " зам.-кметът Георги Титюков. За построяването на басейна се дават 10 593 000 лв. без Данък добавена стойност.

Небивал напор от 19 кандидата има за практикуване на строителен контрол и капиталов надзор на обекта, макар че сумата е единствено 90 000 лв.. Общата стойност на олимпийския басейн е към 13 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Средствата за комплекса, който ще се разположи върху повърхност от 10 дка сред „ Младост " и Спортното учебно заведение „ Васил Левски ", се обезпечават от градския бюджет. Те са разпределени в три бюджетни години. За 2019-а са планувани един милион лв., а останалите пари са поделени поравно за 2020 и 2021 година. В тръжната документи се показва, че крайният пусков период на обекта е 30 юни 2021 година, само че претендентите могат да оферират и по-кратък.

Инвестиционният план, направен от екип с началник арх. Тодор Абаджиев, планува съвременно оборудване на две и три равнища с под земята гараж. Олимпийският басейн ще е с размери 52 на 25 метра, с пречиствателни уреди и трибуни за 1000 фенове. За плувци ще има 10 коридора с широчина по 2,50 метра всеки.

Високи са условията към претендентите. Те следва да потвърдят пред комисията осъществен най-малък оборот не по-малък или еднакъв на 25 423 200 лв. с Данък добавена стойност. Образно казано, би трябвало да са построили два сходни олимпийски басейна, освен това в последните три години. Другото условие е да са изпълнили в последните пет години строителство с предмет и размер, идентични или сходни с тези в поръчката. Това значи създаване и реорганизация на постройка или оборудване с разгъната застроена повърхност най-малко 5781.8 кв. м.

При класирането цената е водеща и за нея се дава таван от 60 точки. Останалите са за качество. Това никога не значи, че компания, предложила най-ниската цена, автоматически ще бъде определена. Свидетели сме на много публични поръчки в Община Пловдив, когато участник с по-висока цена се дефинира за победител с претекст, че техническите индикатори му са по-добри.

" Главболгарстрой " е с богат опит в публичните поръчки с Община Пловдив, измежду които са спортната зала " Колодрума ", Лъчетерапевтичен комплекс, художествената изложба на ул. " Гладстон ", която сега се построява. " Запрянови-03 " също са изпълнили поръчки за милиони левове под тепетата, в това число за реконструкцията на Цар-Симеоновата градина, нов парк на ул. " Богомил " и зоопарк, който съвсем напълно е приключен. Съдружниците в " Ахрида билд " не са известни в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР