Трима кандидати са класирани за съдия в Европейския съд по

...
Трима кандидати са класирани за съдия в Европейския съд по
Коментари Харесай

Трима спорят за български съдия в Европейския съд по правата на човека

Трима претенденти са класирани за арбитър в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), оповестиха от Министерството на правораздаването. Тримата претенденти за поста са - Галя Вълкова, която е арбитър от Софийски градски съд, омбудсманът проф. Диана Ковачева и Драгомир Йорданов, учител в университета в Страсбург. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Те са определени от комисия по асортимент, управлявана от проф. Пламен Панайотов. От правосъдното ведомство показват, че Министерският съвет би трябвало да одобри до 5 юли 2023 година решение за одобрение на тримата класирани, както и на аварийния лист с претенденти за съдии в Европейски съд по правата на човека, след което да изпрати имената на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, която избира съдиите в съда в Страсбург.

Мандатът на настоящия български арбитър в Страсбург Йонко Грозев изтича на 12 април 2024 година

Българска телеграфна агенция напомня, че на 3 април в Министерството на правораздаването се състоя съвещание на Комисията по осъществяване на подбора на претендентите за арбитър, на което имаше събеседване с шестима претенденти, само че нито един от тях не беше утвърден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР