Трима гранични полицаи са временно отстранени от длъжност, докато тече

...
Трима гранични полицаи са временно отстранени от длъжност, докато тече
Коментари Харесай

Трима гранични полицаи са отстранени след разстрела в София

Трима гранични служители на реда са краткотрайно отстранени от служба, до момента в който тече инспекцията, обвързвана с разстрела в София от 4 януари, за който са упрекнати Петър Александров - наследник на някогашния финансов министър Стоян Александров, както и погребалният сътрудник Александър Кинов.
 
Тримата чиновници на Министерство на вътрешните работи са били на промяна на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци ", когато един от обвинените минава в Сърбия с документите на жертвата Кирил Русев, с цел да бъде основано усещането, че той е напуснал страната. Тримата са отстранени до изясняване на всички обстоятелства и условия по случая по формираните дисциплинарни производства за нарушаване на разпоредбите за граничен надзор, заяви пресслужбата на Гранична полиция.
 
Според Българска национална телевизия единият отхвърлен чиновник е направилият граничен надзор и позволил Александър Кинов да излезе от страната с персоналната карта на Кирил Русев. Вторият отхвърлен е направил граничната инспекция при влизане на Кинов в България, без да ревизира за какво не е регистриран на излизане. Третият е на управителна позиция.
 
Основният претекст за убийството на мъж в София, по който работят проверяващите, е неуредени финансови връзки. Жертвата Кирил Русев дължал 400 000 евро на някогашен финансов министър, който е татко на един от арестуваните, гласи първичната информация. Задължението датирало отпреди 7-8 години, настояват от Столична дирекция на вътрешните работи пред NOVA.
 
Сигнал за изгубването на убития мъж е подаден от неговата майка на 5 януари към 16:00 ч. " Такива сигнали се подават всекидневно, тук е била доста значима професионалната работа на сътрудника, който е приел сигнала и незабавно е заострил вниманието на своите ръководители и на началника на бранш " Убийства ". Оперативните дейности са почнали незабавно, за откриване на тежкото престъпно действие. Установено е необичайно прекосяване на държавната граница на пострадалия с един от обвинените причинители ", разяснява шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.
 
След това доста бързо спътникът на изчезналия се е прибрал с различен човек, който се оказва съучастникът му, разяснява началникът на Столична дирекция на вътрешните работи. " Това ни усъмни, че вероятно излизането от рамките на България е допустимо да се е случило със самоличността на убития ".
 
Границата към Сърбия и назад е премината през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци ". В момента тече инспекция на работата на граничните служители на реда, само че показанията им не пораждат подозрения, че са работили користно ", твърди Николов.
 
По думите му полицията е работила толкоз бързо, че " арестуваните направиха много пропуски в укриването на значими материални доказателства. В транспортното средство на двамата арестувани са открити персоналните документи на убития мъж ".
 
Разследването демонстрира, че убийството е станало един ден по-рано, към обяд на 4 януари. Тогава жертвата дружно с Кинов, влизат в къща в квартал " Надежда " с Кинов. После към тях се причислява и Александров.
 
От Министерство на вътрешните работи допускат, че жертвата е измъчвана, защото по китките й има следи от връзване. Тялото беше открито в хладилна камера в частна морга, квалифицирано за кремиране, оставено с данни за друго лице, освен това живо. Като хипотетичен физически причинител на убийството се проверява погребалният сътрудник.
 
Според Българска национална телевизия Русев е убит с едно от оръжията, които са конфискувани от къщата на Петър Александров. На две от конфискуваните огнестрелни оръжия ще бъде направена спомагателна експертиза, с цел да се посочи с акуратност кое е употребявано за убийството.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР