Трима фенове на националния отбор по футбол на Швейцария са

...
Трима фенове на националния отбор по футбол на Швейцария са
Коментари Харесай

Швейцарци отидоха с трактор на Световното

Трима почитатели на националния тим по футбол на Швейцария са преодолели 1800 километра с трактор, с цел да поддържат отбора в мача със Сърбия през днешния ден, който ще се състои в Калининград.

Те са тръгнали със селскостопанската машина преди 14 дни и са пристигнали през днешния ден, тъкмо в точния момент за късния мач от група Е на Световното състезание.

" Невероятно е това, което виждате сега ", съобщи Беат Щудер, който е притежател на трактора, представен от вестник " Блик ".

Преминали по автомагистрали и градски пътища, тримата другари на междинна възраст сега на идването си в Калининград, опънаха едно швейцарско знаме и позираха за фотоси на фона на алената машина, създадена през 1964-а година.

Изданието оповестява още, че Щудер, който има музей за трактори, както и двама негови другари Вернер Цимерман и Йозеф Вайер, се запалили по концепцията след класирането на националния тим на Световните финали. Но редом с това са решили, че ще подхващат приключението единствено в случай че съумеят да създадат нещо позитивно.

Те взеха решение, че ще създадат пътуването и за задачите на благотворителни организации в интерес на швейцарски зеца. Досега са събрали близо 20 000 швейцарски франка (15 216 паунда).

" С трактора нямаме никакви проблеми ", изяснява Вайер, който кара возилото и се грижи за мотора. Щудер и Цимерман пък се редуват на кормилото на трактора по шест часа всеки ден.

Тримата швейцарци не са единствените сходни чудаци, защото германецът Хуберт Вирт мина 2400 километра от Бавария до Москва, с цел да гледа Бундестима. Пътуването му лиши 30 дни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР