Трима еврокомисари ще участват в конференцията Green Transition: Зелената сделка

...
Трима еврокомисари ще участват в конференцията Green Transition: Зелената сделка
Коментари Харесай

Трима еврокомисари идват в София за конференция за Зелената сделка -

Трима еврокомисари ще вземат участие в конференцията Green Transition: " Зелената договорка – нововъведения, вложения и обективен преход ", която ще се организира в петък в София. 

В откриващия панел ще вземат участие европейският комисар по доближаване и промени Елиза Ферейра, комисарят по стопанска система Паоло Джентилони, комисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел, както и президентът на Европейската капиталова банка Вернер Хойер. 

Целта на второто следващо издание на Green Transition е да събере на едно място европейски и български водачи, водещи специалисти, представители на бизнеса, неправителствения бранш и медиите.През последните месеци, в изискванията на енергийна рецесия и идните диспути към използването на пакета " Fit for 55 ", тематиката за Зеления преход към нисковъглеродна стопанска система още веднъж излезе на напред във времето в Европа и в България. За страната ни, която е измежду най-зависимите от изкопаемите горива в Европейски Съюз, това е решителен миг и най-много вероятност за рационализация и нововъведения, освен за енергийния бранш, само че и за българската стопанска система като цяло.

Информацията за тези процеси обаче към момента е прекомерно нищожна и разпокъсана. Според изследване на Изследователски център " Тренд " едвам 21% от българските жители познават задачите на Зелената договорка на Европейски Съюз. А 83% от българите не са осведомени с това защо ще бъдат употребявани средствата, които България ще получи по Плана възобновяване и резистентност.

Ето за какво, водещият медиен портал в България DIR.BG и профилираният сайт за енергетика, екология и стопанска система 3e-news.net за втора поредна година провеждат огромно събитие със особено внимание върху зелената промяна и инструментите за обективен преход.

Събитието ще бъде структурирано към политически и финансов панел, последвани от пет паралелни сесии. В тях над 70 панелисти ще дебатират тематики като: финансови принадлежности за обективен преход, енергетика и райони в развитие; климатична отговорност, регулации и технологии на бъдещето; нововъведения, цифровизация и неестествен интелект; биотехнологии и земеделие.

В петък премерът Кирил Петков ще се срещне с комисар Елиза Ферейра. Във фокуса на диалога ще бъде идното подписване на Споразумение за партньорство на Република България за интервала 2021-2027 година В него са изложени стратегическата ориентировка за програмирането и изискванията за ефикасното и ефикасно потребление на европейските фондове за интервала 1 януари 2021 година - 31 декември 2027 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР