Трима души, за които се предполага, че са имали връзки

...
Трима души, за които се предполага, че са имали връзки
Коментари Харесай

Трима германски граждани са депортирани от Сирия

Трима души, за които се допуска, че са имали връзки с терористичната организация „ Ислямска страна “ (ИД), са арестувани в Германия, откакто са били депортирани от лагер за задържане в Североизточна Сирия, съобщи ДПА, като се базира на представители на немските управляващи.

Тримата са с немско поданство и са били арестувани при идването си на летището във Франкфурт.

Твърди се, че единият от обвинените е почнал да се бори за „ Ислямска страна “ на 14-годишна възраст, а по-късно е управлявал група младежи по време на престоя си в център за битка с радикализацията, където заплашвал с принуждение останалите арестувани, които съгласно него не били задоволително набожни. Предполага се, че майка му го отвела в Сирия през 2013 година, когато бил на 11 години, откакто тя и сътрудникът ѝ решили да се причислят към терористичната организация. Впоследствие младежът бил учтив в духа на радикалната идеология на ИД.

Задържана е и жена, за която се твърди, че е работила като водач за организацията, както и че е изготвяла колани с експлозиви за атентатори самоубийци. Твърди се също, че тя е търсила дами, които да подписват мним брак с мъже, вербувани от " Ислямска страна ", с цел да правят терористични набези в Германия. Идеята зад това била, че мъжете нямало да будят огромно подозрение, в случай че имат фамилии.

Твърди се, че последната арестувана е опитвала да вербува дами, които след това да се причислят към нея в Сирия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР