Трима души, участващи в преговорите между Украйна и Русия, са

...
Трима души, участващи в преговорите между Украйна и Русия, са
Коментари Харесай

Двама украинци и милиардерът Абрамович са имали симптоми на отравяне, твърдят медии

Трима души, участващи в договарянията сред Украйна и Русия, са имали признаци от отравяне с незнайно химическо вещество. Двама от потърпевшите са членове на украинската делегация, а третият е съветският милиардер Роман Абрамович, който е в ролята на медиатор.

Новината оповестиха американското издание и проверяващият уебсайт Белингкат. Те се позоваха на анонимни източници, осведомени със обстановката.

Изданията оповестяват, че случаят с евентуалното отравяне се е състоял в Киев на 3 март.

На тази дата Абрамович се е срещнал с неназовано лице и с украинския народен представител Рустем Умеров. Вечерта и тримата са показали признаци на отравяне – зачервяване на очите, мъчително сълзене, белене на кожата на лицето и на ръцете.

Според Белингкат Роман Абрамович е имал интервали на загуба на зрение. Близки на Абрамович удостоверяват пред Би Би Си признаците на милиардера, само че отхвърлят да посочат имената на останалите двама души, участвали на срещата.

Независимо от признаците участниците в договарянията на идващия ден са отпътували за Лвов, а след това и за Истанбул, където е предстояла среща с представителите на съветските управляващи. Там Абрамович и Умеров са потърсили здравна помощ.

Белингкат се базира на специалисти, съгласно които количеството на поетата отрова е било незадоволително за съдбовен излаз.

Уол стрийт джърнъл допуска, че зад опита за отравяне могат да стоят най-консервативни кръгове от Кремъл, които упорстват Москва да води договарянията в оптимално безусловен дух.

Руското без значение издание, което работи в заточение, припомня, че през март медиите, близки до Кремъл, са почнали акция против Рустем Умеров. В изявленията той е бил именуван сътрудник на Съединени американски щати, който пречи на преговорния развой.

Умеров излиза от състава на украинската делегация по-късно през март, т.е. след датата на евентуалното му отравяне.

Преговорите сред Русия и Украйна протичаха онлайн в Беларус, а след това продължиха онлайн. Новата среща сред двете страни е планувана за вторник в Истанбул.

Роман Абрамович постоянно се показва като медиатор в преговорния развой. Милиардерът самичък предложи своята помощ в преговорния развой и тя беше призната както от Москва, по този начин и от Киев, написа "Агентство ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР