Трима души, сред които и дете, са ранени при катастрофата

...
Трима души, сред които и дете, са ранени при катастрофата
Коментари Харесай

Трима, сред които дете, са ранени при катастрофата край Мездра

Трима души, измежду които и дете, са ранени при злополуката на път Е-79 край град Мездра през днешния ден, съобщи Българска национална телевизия.

Тежката злополука на моста на река Искър край Мездра блокира за часове придвижването по интернационалния път Е-79 за и от Видин и в двете направления през днешния ден по обяд.

От мощния удар лек автомобил е сплескан изцяло и се е наложило избавителните екипи да режат ламарините, с цел да извадят тримата ранени пасажери, измежду които и детето. Пострадалите са признати за лекуване в Спешното поделение на болничното заведение във Враца.

Във верижния конфликт са взели участие турски ТИР и три леки коли с румънски туристи. Инцидентът е провокиран от единия румънски автомобил, който подхванал изпреварване на безусловно неразрешен сектор на моста и се забил челно в тежкотоварния автомобил с турска регистрация, който пътувал към Дунав мост-2.

Катастрофиралият ТИР разрушил мантинелата и парапета на моста, и кабината надвиснала над река Искър. Шофьорът е изваден незабавно от някогашен боен, който пътувал след него.

Пътят остана затворен за часове и се образуваха километрични опашки, до момента в който се чакаше профилиран кран да издърпа надвисналия над реката камион. Част от придвижването се пренасочваше по обходни направления през Врачанския балкан.

По информация на БНР, поради задръстването след тежката злополука, в същия сектор е станал втори пътен случай. Лека кола се е блъснала в спряла цистерна в платното по посока от Враца към София. Няма тежко потърпевши, а цистерната е била празна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР