Трима души са загинали в резултат на възникнало огнище на

...
Трима души са загинали в резултат на възникнало огнище на
Коментари Харесай

Трима души починаха след заразяване със салмонела в Дания, подозират хранителна добавка

Трима души са починали вследствие на зародило огнище на, оповестиха датските здравни управляващи, при което са се разболели минимум 33-ма души. Според датската здравна организация SSI деветнадесет души са лекувани в болница. Заразените са на възраст сред 2 и 92 години, прецизира БГНЕС.
Всички наранени са консумирали капсули от  за намаляване. Властите откриха следи от салмонела в продуктите в домовете на пациентите. Билковите артикули на тази компания нормално се употребяват като слабително средство. Луизе Мюлер от датския Statens Serum Institut съобщи, че за първи път организацията открива, че растителната добавка е предизвикала огнище на салмонела.
 Koи са най-вредните бактерии по храните и по какъв начин да се предпазим? Koи са най-вредните бактерии по храните и по какъв начин да се предпазим?
Може ли да консумираме немити зеленчуци? А храни, които са леко мухлясали? Какво би трябвало да знаем, когато подготвяме месо? И по какъв начин да избе...
Бактериите на салмонелата нормално се откриват в сурово или недопечено месо, яйца или други хранителни артикули. Инфекцията може да аргументи тресчица, диария, болки в стомаха, повръщане и в някои случаи гибел. Говорителят на фирмата-производител Хакон Магели съобщи пред Би Би Си, че не е доказана ясна връзка сред трите смъртни случая и продуктите на компанията.
Въпреки това, като защитна мярка, той съобщи: „ В момента взехме решение да изтеглим всички артикули заради огнището в Дания, а също и за шведския, норвежкия и финландския пазар “. Тези добавки са на датския пазар от 35 години и в никакъв случай не са имали случаи на салмонела. " Не знаем повода за огнището, само че в този момент започнахме цялостен обзор на процеса от доставката на първични материали до производството на крайния артикул, " сподели Магели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР