Трима души са загинали днес след руска атака с дрон

...
Трима души са загинали днес след руска атака с дрон
Коментари Харесай

Трима души са убити след атака с дрон срещу жилищна сграда в Киев

Трима души са починали през днешния ден след съветска офанзива с дрон против жилищна постройка в Киев, заяви в „ Телеграм “ представител на президентската канцелария. Според Кирило Тимошенко, заместник-началник на канцеларията, 19 жители на постройката са избавени и избавителните работи не престават. Украинското вътрешно министерство сподели, че в резултат на съветските удари има няколко починали в страната, само че не посочи броя им, съобщи Ройтерс.

Военното министерство на Русия съобщи, че е осъществено огромно нахлуване против обекти на военната и енергийната инфраструктура на Украйна с потребление на оръжия с точно ориентиране. Според ведомството са били изумени „ всички набелязани цели “, а също така е бил предотвратен опит на украинските сили да пробият съветската защита в Херсон.

Руските офанзиви през днешния ден са нанесли вреди на енергийната инфраструктура в централните и северните региони на Украйна, удостовери украинският енергиен оператор „ Укренерго “. Фирмата увери в „ Телеграм “, че ситуацията е под надзор и ремонтни групи отстраняват повредите, само че предизвести украинците да пестят електричеството, изключително вечер, с цел да се понижи натоварването на енергийната система. От украинската компания " Енергоатом " оповестиха, че съветските сили са възобновили през днешния ден обстрела в региона на окупираната Запорожка АЕЦ.

Кореспондент на Ройтерс разказва по какъв начин бойци стрелят в небето над Киев в опит да смъкват дронове; поданици на града бягат към убежищата; ракета от Противовъздушна отбрана полита, чува се гърмеж във въздуха и се виждат оранжеви пламъци; черен пушек излиза от прозорците на изумена постройка, а спешните екипи се пробват да гасят пожари.

Според Украйна нападенията са осъществени с така наречен дронове самоубийци, създадени в Иран. Тези летателни апарати се взривяват, щом доближат целта си. Репортер на Ройтерс е видял отломка от взел участие в офанзива дрон с изписани думите „ За Белгород “ – евентуално отпратка към украинския обстрел против съветската гранична Белгородска област.

Атака с дрон е поразила морски терминал в южния град Николаев, били са развалени силози за слънчогледово семе и е подпалено изтекло гориво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР