Трима души са загинали, а девет са тежко ранени при

...
Трима души са загинали, а девет са тежко ранени при
Коментари Харесай

Тежка катастрофа край Велико Търново, има загинали

Трима души са починали, а девет са тежко ранени при зверска злополука на румънски рейс на пътя Велико Търново-Русе. Кървавият случай е станал към 1,30 часа на 6 август в сектора сред селата Куцина и Поликраище.

В злощастната нощ рейсът с пасажери от северната ни съседка пътувал от Истамбул за Букурещ. По същото време лек автомобил с холандска регистрация бил спрял на крайпътна отбивка. Внезапно рейсът се отклонил внезапно в дясно, напуснал пътното платно и помел спряната кола като я изхвърлил на 30-40 метра от мястото.Последвал удар на рейса в крайпътно дърво, след което " летял " още към 250 метра, до момента в който спре.



При злокобния удар на място са починали трима от всичките 26 пасажери в автобуса. Други девет били притиснати сред смачканите ламарини. На мястото на произшествието неотложно пристигнали екипи на полиция, пожара и Спешна помощ от Велико Търново. Наложило се огнеборци да режат отломъците, с цел да измъкнат затиснати сред седалките хора. Пострадалите били откарани с коли за спешна помощ в регионалната болница във Велико Търново.

В помляния автомобил с холандска регистрация пък пътували трима турски гастарбайтери, които за благополучие, когато рейсът връхлетял, били слезли от колата и като по знамение останали невредими.

Пътят в сектора бе краткотрайно затворен. На мястото на произшествието се вършат огледи и аргументите за злополуката се обясняват. Вероятно нещастието е станала поради превишена скорост и заспиване на водача на рейса зад кормилото. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а следствието се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Предстои да бъдат разпоредени авто-технически експертизи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР