Трима души са задържани в Дания и един в Нидерландия.

...
Трима души са задържани в Дания и един в Нидерландия.
Коментари Харесай

Арести в Дания на няколко души, заподозрени в подготовка на атентат

Трима души са арестувани в Дания и един в Нидерландия. Арестите са осъществени в границите на " координирана акция ". Други детайлности все още не се оповестяват.

 

" Това е извънредно съществено ", сигнализира датската министър-председателка Мете Фредериксен по време на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел. " То демонстрира обстановката, в която се намираме в Дания. За страдание ", сподели още тя.

 

" Абсолютно правилно е, когато и двете (датски разследващи служби - бел. ред.) споделят, че има огромен риск в Дания ", уточни Фредериксен.

 

" Що се отнася до Израел и Газа, несъмнено, е изцяло недопустимо някой да придвижва спор някъде другаде по света в датското общество ", безапелационна бе датската премиерка.

 

Равнището на терористична опасност в Дания понастоящем е от четвърта степен - едно равнище под оптималната пета степен.

 

Припомняме, че по-рано този месец еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон предизвести, че Европа е изправена пред " голям риск от терористични набези " през интервала на коледните празници заради последствията от войната сред Израел и палестинската ислямистка формация Хамас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР