Трима души са задържани под стража във Франция в събота

...
Трима души са задържани под стража във Франция в събота
Коментари Харесай

Трима задържани във Франция в разследването на осуетен атентат

Трима души са арестувани под стража във Франция в събота в следствието на предотвратения опит за атентат против годишната среща на иранска опозиционна партия северно от Париж същия ден, заяви правосъден източник, представен от Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
По-рано през днешния ден белгийската федерална прокуратура разкри, че също в събота в Брюксел са били задържани двойка иранци с 500 грама взривни субстанции в колата им по съмнение, че възнамерявали атентат против срещата на Муджахидините на иранския народ във Вилпент.

На тази годишна среща участваха някогашният ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати - Нют Гингрич и някогашният кмет на Ню Йорк - Руди Джулиани.

Двамата задържани в Белгия са упрекнати в опит за терористичен атентат и приготовление на терористична демонстрация.

" Проверява се какви връзки може да са поддържали със арестуваните в Белгия обвинени ", посочи източникът за тримата задържани във Франция.

В Германия бе задържан ирански посланик, който бил индивидът за връзка на арестуваната в Белгия двойка иранци, оповестиха още белгийските правосъдни управляващи.

Близкият до МИН Национален съвет на иранската опозиция упрекна режима в Техеран, че стои зад осуетения атентат край Париж.

" Заговорът на терористичната тирания на власт в Иран за осъществяване на атентат против срещата на Иранската опозиция във Вилпент бе осуетен ", се споделя в изказване, в което се приканва да бъдат закрити иранските дипломатически представителства в Европа, които са наречени " шпионски центрове " и " огнища за подготовка на терористични прояви ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР