Трима души са починали и най-малко 222 са заразени при

...
Трима души са починали и най-малко 222 са заразени при
Коментари Харесай

Трима починали, стотици болни от листериоза в Испания

Трима души са умряли и минимум 222 са инфектирани при най-голямото експлоадиране на заболяването листериоза в историята на Испания, заяви Световната здравна организация (СЗО), представена от " Ройтерс ".

Разпространението на заболяването, обвързвано с производител на пакетирано свинско месо в южната част на страната, визира основно дами и хора над 65-годишна възраст, прецизираха от СЗО. Повечето случаи са в Андалусия, където се намира свинекомплекс, обвързван с експлоадирането на заболяването, благосъстоятелност на компанията Magrudis, чието седалище е в Севиля.

Всички артикули, създадени в свинекомплекса от 1 май насам, са изтеглени от пазара. СЗО предизвести обаче, че защото продуктите на Magrudis са толкоз известни, и защото имат тримесечен период на валидност, има възможност за още случаи през идващите седмици.

" Освен това поради огромния брой туристи в Испания и по-специално в Андалусия през летните месеци, интернационалните туристи може да са били изложени, до момента в който продуктът е бил на пазара ", уточни СЗО, отбелязвайки, че инкубационният интервал за инфекцията с листерия може да бъде до 70 дни.

Листериозата, бактериална зараза, породена от храна, нормално предизвиква леко заболяване и нормално може да се лекува с антибиотици. Но при тежки случаи може да бъде съдбовна при бременни дами, бебета, възрастни хора и други със слаба имунна система.

Тримата умряли са възрастни хора, а шест дами са създали спонтанни аборти, свързани с заболяването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР