Трима души са настанени в Реанимацията на МОБАЛ Д-р Стефан

...
Трима души са настанени в Реанимацията на МОБАЛ Д-р Стефан
Коментари Харесай

Бременна, 6-годишно дете и още една жена са в тежко състояние заради грипа

Трима души са настанени в Реанимацията на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново с затруднения в резултат на грип. Сред тях са 21-годишна жена, която е бременна в 30-та гестационна седмица и 6-годишно дете. Пациентите са с вирусен енцефалит и е потвърден грипен вирус. В сряда в отделението е постъпила и жена с двустранна пневмония. И тримата заболели са в тежко положение. От началото на месеца Инфекциозното поделение на регионалната болница работи в остарялата столица с цялостен потенциал. В момента там се лекуват 10 души, измежду които и деца на възраст от 5 до 10 години.

" Ще изпратим публично писмо до РЗИ – Велико Търново за оповестяване на грипна зараза, защото случаите се усилват, както и броя на хората с тежки затруднения “, заяви началникът на отделението доктор Константин Рашков.

От началото на януари през Педиатрията пък са минали над 200 деца. В момента броя на признатите за болнично лекуване е 50. За това осведоми началникът на детското поделение доктор Валентин Точков. Лекарите припомнят, че главните признаци на вируса са висока температура, главоболие, нарушено схващане и остра кашлица. Медиците приканват пациентите да не подхващат самолечение, а незабавно откакто виждат някои от изброените признаци да потърсят лекарска помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР