Трима души са били задържани снощи от гръцката полиция, която

...
Трима души са били задържани снощи от гръцката полиция, която
Коментари Харесай

След показния разстрел на мафиот: Гръцката полиция започна серия от арести

Трима души са били арестувани нощес от гръцката полиция, която предприе дейни дейности след  поредното ликвидиране в неделя , свързвано с война сред групировки от проведената престъпност в Гърция , оповестяват гръцките медии.

По информация на държавната телевизия ЕРТ за двама от арестуваните се счита, че са забъркани в убийствата на две фигури от подземния свят – Янис Скафтурос („ Чичо Джо “) и Василис Рубетис („ Рамбо “ или " Таксиджията " ). Скафтурос беше погубен през април 2022 година във вила в Беотия, а Рубетис – през юни 2023 година в Пирея дружно с шурея си Дионисис Музакитис („ Ньоньос “). Рубетис и Музакитис бяха убити с автомат на улицата, а Скафтурос - на фамилно събиране.

Твърди се, че арестуваните (на възраст 29 и 39 години) са с генезис от страните от някогашния Съветски съюз. Освен за убийствата те са обвинени за един опит за ликвидиране и за палежи на бензиностанции, благосъстоятелност на жертвите.

Телевизия Скай оповестява, че за третия арестуван се счита, че не принадлежи към групата на „ екзекуторите “. В дома му обаче са били открити оръжия и пълнители за автомат „ Калашников “.

Според информацията основна роля за разкриването на причинителите е изиграло убийството на считания за незаконен необут Вангелис Замбунис (известен като „ Замбон “, в превод „ шунка “) в неделя, което е „ отворило устите “ в подземния свят. Замбунис беше погубен в Атина с съвсем 100 патрона от автоматизирано оръжие през нощта в неделя , малко откакто се е качил в автомобила си пред личната си бензиностанция.

Убийството беше снимано от охранителна камера.

„ Елефтерос типос “ написа, че по време на убийството на Замбунис маската на един от причинителите за малко време се е вдигнала, което дава очаквания на проверяващите, че той може да бъде разпознат от видеозаписа.

Освен арестите полицията е идентифицирала още петима обвинени за присъединяване в гангстерската война . Един от тях се намира в гръцки затвор, различен – в затвор в Черна гора, двама са избягали в чужбина, а петият се търси.

Полицейският анализатор Ставрос Баласкас сподели през телевизия Скай, че гръцката полиция е уверена, че убийците на Замбунис също са чужденци. Според полицейски източници неотдавна от пандиза е излязъл незаконен необут , който е влезнал в съдействие със „ Замбон “, а доколкото главният му съперник Рубетис е бил към този момент мъртъв, той се е чувствал в сигурност от конкуренцията в Гърция. Същевременно в страната обаче са навлезли непознати незаконни групировки.

„ Установени са украинци, руснаци, които започнаха по разпореждане на съветската мафия да работят в групировките за контрабандни цигари и горива “, сподели Баласкас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР