Трима души са арестувани за разпространение на материали с детска

...
Трима души са арестувани за разпространение на материали с детска
Коментари Харесай

Трима мъже са арестувани за разпространение на материали с детска порнография

Трима души са задържани за разпространяване на материали с детска порнография. Всички арестувани са мъже, като са осъществени три обособени акции през август от антимафиоти от бранша за битка с киберпрестъпленията на ГДБОП, оповестява Министерство на вътрешните работи.

До арестите им се стигнало след няколкомесечно следствие на хора, правили блудствени дейности посредством насила с деца на възраст сред 9 и 13 години. Малолетните жертви били заплашвани и принудени да се снимат през интернет комуникатор, а основаните с тях нецензурен файлове били разменяни с други хора по света.

Данните от следствието ще бъдат предоставени и на Европол, защото са открити жители на други страни в Европа, които са помагали на арестуваните в България. Един от арестите спецполицаите от ГДБОП направили след получена информация от партньорска работа за секретна връзка сред хванат от тях мъж, който сега на ареста обменял данни и файлове, съдържащи детска порнография, с български жител.

От компютъра на задържания българин, който живеел в Разград, антимафиотите се сдобили с информация за други негови контакти, с които обменял неразрешените файлове. Той е направил цялостни признания.

В Габрово пък бил задържан 35-годишен мъж от Крумовград, за който чиновниците на ГДБОП открили, че в продължение на един месец заснемал блудствени дейности с 9-годишно момиче. Материалите разменял в профилирани онлайн платформи за продан на файлове.

За сходно закононарушение бил арестуван и 26-годишен мъж от Плевен. В неговия компютър са открити над 4000 файла със полово наличие, с присъединяване на деца на възраст до 7 години. Той е признал виновността си, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР