Трима души са арестувани в Япония заради шеги в ресторант

...
Трима души са арестувани в Япония заради шеги в ресторант
Коментари Харесай

Трима задържани в Япония за „суши тероризъм“

Трима души са задържани в Япония поради смешки в ресторант за суши, откакто фрагменти с техните изстъпления – наречени „ суши тероризъм “ – провокираха отвращение в интернет. Това заяви Агенция Франс Прес.

Полицията упреква младото трио, че се пробва да попречи на работата на огромната верига заведения за хранене Kura Sushi, която е затрупана с недоволства от клиенти, откакто видеоклипът става известен. На клипа се вижда по какъв начин един от членовете на групата сграбчва парче суши от паница, до момента в който минава, натъпква го в устата си и по-късно пие соев сос непосредствено от обща бутилка.

Подобни видеоклипове, снимани в разнообразни вериги, се появиха предишния месец в платформи, в това число Twitter и TikTok, като някои от тях явно са на седмици или даже години.

Други неприятни смешки включват клиенти, които допират движещи се части суши с прясно облизан пръст или смучат ръба на чаша, преди да я слагат назад на рафта.

В четвъртък локалната полиция заяви на Агенция Франс Прес, че са задържани трима души от централния район Аичи.

Говорител на полицията заяви, че 21-годишният Рьога Йошино и неназовано 15-годишно момиче са били задържани в сряда, а третият член на групата, 19-годишен юноша, чиято идентичност също не се оповестява, е бил хванат предишния месец.

Смята се, че това са първите арести в сагата, която провокира неспокойствие в Япония – страна, известна с високите си стандарти за непорочност.

Изстъпленията на групата принудиха чиновниците на „ Кура Суши “ да извършат незабавно разчистване, което „ затрудни естествената работа на предприятието “, добави представителят на полицията.

Въпреки че към момента не са повдигнати обвинявания, „ насилственото възпрепятстване на бизнеса “ може да докара до строги санкции съгласно японското законодателство – в това число евентуална присъда от три години затвор.

Компанията, ръководеща Kura Sushi, която има близо 500 обекта в Япония, приветства арестите в свое изказване.

„ Искрено се надяваме, че арестите ще разпространят в обществото разбирането, че тези смешки, които фундаментално подкопават нашата система, учредена на връзки на доверие с клиентите, са закононарушение, и че в бъдеще няма да има подражателни дейности “, съобщи компанията.

Сред другите вериги, наранени от поредицата произшествия, е Sushiro, чиито акции спаднаха предишния месец, откакто видеоклип сподели явно младеж, който облизва върха на обща бутилка със соев сос в един от магазините.

„ Това е непоносимо “, написа тогава един японски консуматор на Twitter, а различен добави: „ Вече не мога да отивам на суши заведения за хранене с конвейерни ленти. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР