Трима души са арестувани от власитите в Малайзия за подозрение

...
Трима души са арестувани от власитите в Малайзия за подозрение
Коментари Харесай

Малайзия арестува израелски шпиони

Трима души са задържани от власитите в Малайзия за съмнение в доставка на огнестрелни оръжия на 36-годишен израелец , предава " Ройтерс ", базирайки се на малайзийската полицията.

Мъжът е арестуван в хотел в столицата Куала Лумпур.

При ареста си, мъжът е носел чанта, която е съдържала шест револвера и 200 патрона . Установено е, че той е дошъл на летището в столицата от Обединените арабски емирства на 12 март. Според управляващите, израелецът е употребявал подправен френски паспорт . Това съобщи пред медии късно вечерта в петък основният контрольор на полицията Разарудин Хюсеин.

При разпита в полицията, мъжът е предал израелския си паспорт. Инспектор Хюсеин добавя, че обвиненият е поръчал оръжията при идването си и ги е платил с криптовалута.

Малайзийска полиция не изключва опцията арестуваният да е член на израелското разузнаване. Мъжът отхвърля и споделя, че е дошъл в Малайзия, с цел да преследва различен израелски жител, от фамилията му, поради спор.

" Ние не имаме вяра изцяло на този роман, защото подозираме, че може да има друга цел ", сподели Разарудин, като прибавя, че мъжът е отсядал в няколко хотела, до момента в който е бил в Малайзия.

Израелското посолство в Сингапур не е коментирало обстановката. Малайзия и Израел нямат дипломатически връзки.
 Премиерът на Малайзия Ануар Ибрахим не е склонен с натиска на Запада да осъди
Премиерът на Малайзия Ануар Ибрахим не е склонен с натиска на Запада да осъди " Хамас "

Ануар: Западните и европейските страни неведнъж са упорствали Малайзия да осъди " Хамас "

Също са задържани и трима малайзийци в петък, в това число фамилна двойка. Те са арестувани за седем дни за съмнения, че са доставяли оръжия и са били водачи на задържания израелец , споделя още Разарудин Хюсеин.

Намерен е револвер от колата, благосъстоятелност на двойката, обяснява той.

Властите са засилили ограниченията за сигурност за краля на Малайзия, премиера Ануар Ибрахим и други високопоставени фигури, тъй като са се тормозили за сигурността на страната след ареста на 36-годишния мъж.

Малайзия, като страна с мюсюлманско болшинство, е твърдо на страната на палестинците и подлага на критика дейностите на Израел в Газа . Страната досега е приела над 600 палестински бежанци, съгласно Организация на обединените нации.

През 2018 година в столицата Куала Лумпур беше убит палестински доктор от двама неидентифицирани мъже. Според Хамас, убийството е осъществено от израелската разследваща работа Мосад. Израел тогава отхвърлят обвиняванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР