Трима души бяха убити, а 12 ранени в стрелба по

...
Трима души бяха убити, а 12 ранени в стрелба по
Коментари Харесай

Стрелец уби трима души на фестивал на чесъна в САЩ

Трима души бяха убити, а 12 ранени в пукотевица по време на фестивала на чесъна в град Гилрой в американския щат Калифорния, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според полицейския шеф Скот Смити причинителят е погубен. По-рано очевидци оповестиха, че бял мъж на към 30 години е разкрил огън по присъстващите на фестивала, добавя " Франс прес ".

Фестивалът се организира годишно и продължава три дни. По време на него в Гилрой, който се намира на 176 километра югоизточно от Сан Франциско, се стичат хиляди фенове на чесъна и на вкусната храна. Очевидци описват, че празникът се е трансформирал в призрачен сън и хората са изпаднали в суматоха и са почнали да бягат, когато са чули стрелбата. Кадри, излъчени по американски малките екрани, демонстрират ранени хора. Очевидци приказват за потърпевши деца.

Засега повече детайлности за възможните претекстове за стрелбата, станала в последния ден на фестивала, както и за арестувания, не се оповестяват.

Очевидци обаче са видели още един обвинен, само че към този момент не е ясно дали той също е стрелял, добави Скот Смити. Той описа, че нападателят или нападателите са съумели да разрежат загражденията към мястото, на което се провеждал фестивалът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР