Трима души бяха арестувани в Индия по подозрения за връзки

...
Трима души бяха арестувани в Индия по подозрения за връзки
Коментари Харесай

Арести след търг за мюсюлманки в Индия

Трима души бяха задържани в Индия по съмнения за връзки с приложение, за което бяха подадени недоволства, че злепоставя мюсюлмански дами, тъй като в него се споделяли техни фотоси за подправен онлайн " търг ", заяви полицията, представена от ДПА.

Арестувани са двама 21-годишни мъже и една 19-годишна жена в щат Утаракханд и град Бенгалуру, заяви на конференция полицейският комисар в Мумбай Хемант Награле.

" Започнахме следствието на 2 януари, ден откакто една от дамите, станала жертва на приложението, подаде недоволство при нас ". Той не даде повече детайлности, изтъквайки деликатността на случая.

Няколко видни мюсюлманки - в това число журналистки, водач и политик - са измежду множеството от 100 дами, разкрили фотосите си на уебстраницата на приложението " Були бай ", придружени от позорен текст, намекващ, че са за обмен, заяви индийският в. " Експрес ".

Преди шест месеца на различен сходен уебсайт, наименуван " Сули дийлс ", се появиха фотоси и профили на повече от 80 мюсюлманки.

Офертите за продажба не са били действителни. Думите " сули " и " були " са обидни жаргонни квалификации, които хиндуисти от десницата употребяват против дами мюсюлманки. Някои от дамите, чиито фотоси са се появили на уеб страницата, са се изказвали сериозно за възхода на хиндуисткия шовинизъм и отношението към малцинствата в Индия.

Според Награле сега се водят следствия за откриване на основателите на приложението и техните претекстове. Той не изключи опцията да бъдат осъществени още арести.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР