Трима български граждани са арестувани вчера в Румъния по обвинения

...
Трима български граждани са арестувани вчера в Румъния по обвинения
Коментари Харесай

Трима българи загазиха сериозно в Румъния

 Трима български жители са задържани през вчерашния ден в Румъния по обвинявания в сформиране на проведена незаконна група и трафик на мигранти, заяви Аджерпрес. Съдът в Гюргево по-късно разпореди тримата да останат в предварителния арест за 30 дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Задържането им идва, откакто граничната полиция откри четирима сирийски мигранти в микробус, ръководен от българин, при опит да излязат незаконно от Румъния през граничния пункт Нъдлак на границата с Унгария.Сирийците на възраст сред 20 и 42 години били скрити измежду стоката в товарния автомобил, който превозвал електроматериали за Франция.

Според известие на Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ) единият от тримата обвинени е 52-годишният водач на микробуса.

Следователите настояват, че няколко български жители набирали, насочвали и транспортирали групи мигранти за незаконно прекосяване през държавната граница сред България и Румъния при Гюргево и Калафат, а по-късно и на границата сред Румъния и Унгария при Нъдлак, като крайната дестинация на мигрантите били страните от Западна Европа.

За задачата били употребявани особено модифицирани микробуси, в които да бъдат скрити мигрантите. Друг способ, употребен от българските жители, предвиждал набирането в западния окръг Тимиш на легално пребиваващо в Румъния чужденци с работни визи или в процедура за приемане на леговище, които били скривани в транспортните средства и превозени незаконно към страните от Шенгенското пространство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР