Трима българи бяха осъдени от съд във Великобритания заради неуспешен

...
Трима българи бяха осъдени от съд във Великобритания заради неуспешен
Коментари Харесай

Служител в британски магазин заключи трима българи, отишли да крадат използвано олио

Трима българи бяха наказани от съд във Англия поради несполучлив опит за кражба на употребявано олио за готвене, оповестява.

" Българска тайфа опита открадне варели с готварско олио от супермаркет измежду бял ден, само че беше обезвредена от чиновник на магазина, който ги хвана в капан зад портите на зоната за доставки ", написа английското издание.

Борис Огнянов (37 г.), Ян Георгиев (43 г.) и Николай Йорданов (44 г.), решили да отмъкнат олиото, откакто внезапното му повишаване го трансформира в търсена стока на черния пазар, където съгласно полицията то се рециклира и преработва и може да се употребява за произвеждане на биогориво.

Триото пропътувало над 160 километра чак до Норич от Ууд Грийн в северен Лондон за удара.



Инцидентът е от октомври предходната година, само че за него се схваща чак откакто през вчерашния ден сънародниците ни са санкционирани с по 525 лири. Тримата са се признали за отговорни пред съда.

По време на правосъдното съвещание излиза наяве, че те са единствено реализатори и е трябвало да получат по 180 лири премия за " работата ". Поръчителят към този момент остава незнаен.

Използваното готварско олио може да се употребява като основна съставна част в производството на биогориво. През последните години цената му набъбна, което способства за увеличението на кражбите на този отпадъчен другояче артикул. Във Англия сходни случаи са зачестили. 

Заради това локалната полиция издаде рекомендации към притежателите на хранителни обекти за повишение на ограниченията за сигурност. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР