Трима бъдещи лекари от Медицинския университет Проф. д-р Параскев Стоянов“

...
Трима бъдещи лекари от Медицинския университет Проф. д-р Параскев Стоянов“
Коментари Харесай

Трима студенти от МУ – Варна с приз Студент на годината 2022

Трима бъдещи лекари от Медицинския университет " Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна се подредиха измежду най-хубавите студенти за 2022 година Първо място за високи достижения в образованието и личностното развиване в категория " Чуждестранен студент в България “ от Националния приз " Студент на годината “ завоюва Марк Роналд Шнайдер от Германия. Наградата беше връчена от посланика на Мароко у нас Закия Ел Мидауи. Десислава Желязкова, шестокурсничка от компетентност " Медицина “, е с трето място в категория " Здравеопазване “. Главен старшина Филотея Димитрова от направление " Военен доктор “ е отличена с националния приз " Студент на годината 2022 “, трето място за високи достижения в образованието и личностното развиване в професионално направление " Спорт “.

Марк Роналд Шнайдер е четвъртокурсник в компетентност " Медицина “. Участва интензивно с активност в катедра " Анатомия “, както и в научни конференции. Създава научни изявления в колектив. Член е на Европейската академия по неврология и на Европейската асоциация на неврохирургичните общества. Членува в БЧК и Немския червен кръст. Участва в доброволчески обмени и стажове в Кейптаун, Южна Африка и в Германия.

​Десислава Желязкова се усеща извънредно горда от полученото самопризнание. " Щастлива, само че и сюрпризирана съм, тъй като конкуренцията на студентите от цялата страна беше извънредно огромна. Визитките на сътрудниците бяха доста добре показани. Разбрах, че желая да се занимавам с медицина още в 12-и клас. Подходих практично. Исках моят избор да бъде две в едно – от една страна да ми даде опция да работя в България, а от друга – да оказвам помощ на хората. В бъдеще възнамерявам да специализирам детска психиатрия “, добави още Десислава Желязкова.

Тазгодишният приз " Студент на годината “ е следващата премия за Филотея Димитрова, която се образова за боен доктор по тристранния план сред Медицински университет – Варна, ВМА и Военноморско учебно заведение. Тя е единствено на 23 години, а към този момент с десетки призове от национални и районни надпревари. Занимава се с плуване от повече от 10 години, а в сбирката си има близо 250 медала, множеството от които – златни.

Церемонията по връчване на Националния приз " Студент на годината “ е под патронажа на президента Румен Радев. Награди бяха раздадени в над 12 категории в просветителната сфера. В състезанието участваха представители на 40 висши образователни заведения от цялата страна.

Конкурсът " Студент на годината “ е основан при започване на 2006 година по самодейност на делегатите в Общото заседание на Националното посланичество на студентските препоръки в България. Основната му задача е да разпространява, отличава и предизвиква достиженията на българските студенти от всички области на висшето обучение пред обществеността. Жури в състав от водещи специалисти във висшето образованието е определило спечелилите в категориите. Всички призьори са с потвърдени достижения в научната, културната, спортната и други действия, които са свързани с просветителния развой на национално и интернационално равнище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР