Трикратният световен шампион по вдигане на тежести Нено Терзийски заяви

...
Трикратният световен шампион по вдигане на тежести Нено Терзийски заяви
Коментари Харесай

Нено Терзийски: Наим е силен, трябва му късмет!

Трикратният международен първенец по повдигане на тежести Нено Терзийски съобщи пред bTV, че сега Наим Сюлейманоглу се нуждае от шанс и се надява в скоро време да чуе положителни вести от Турция.

Трикратният олимпийски отличник беше признат в болница в тежко положение в понеделник (25 септември) с цироза на черния дроб. Медиците го сложиха в медикаментозна кома, а откакто положението му се усъвършенства, той беше върнат в схващане.

" Интересуваме се. Получаваме информация и от интернет. Хубаво е, че през днешния ден беше контактен. Факт е, че пакостта е станала. От тук нататък да стискаме палци да има най-много шанс, той другояче е мощен, ще се пребори! ", безапелационен беше един от най-хубавите другари на Сюлейманогру от времето на Джобния Херкулес се състезаваше за България.

-->

Терзийски отхвърли изрично заболяването на най-хубавия щангист в света да е обвързвана със спортната му кариера и с медикаментите, които е приемал.

" Не мисля, че това нещо е допустимо. Медикаментите са в доста лимитирани количества, те са единствено за възобновяване на организма. Не е прекалявано с такива неща. Ако беше по този начин, значи всички ние, от това потомство, трябваше да сме в същото състояние ", сподели Терзийски.

По последна информация един от бъбреците на Сюлейманоглу е отказал, а лекарите търсят метод да бъде осъществена трансплантация на черен дроб във допустимо най-кратки периоди. Донор на великият състезател най-вероятно ще бъде брат му Мухарем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР