Трикратният световен шампион по футбол - , беше изписан от

...
Трикратният световен шампион по футбол - , беше изписан от
Коментари Харесай

След нова хоспитализация: Пеле бори рака за трети път?

Трикратният международен първенец по футбол - , беше изписан от болница след химиотерапия, заяви " Ройтерс ". " Той е напуснал болничното заведение, положението му е устойчиво ", се споделя в изказването на болничната администрация.
По-рано ESPN заяви, че легендата е постъпил в клиниката " Алберт Айнщайн " и е останал там в продължение на няколко дни, където е бил подложен на проучвания и химиотерапия за определяне на местата на формиране на нови тумори. Според телевизионния канал Пеле към този момент е имал злокачествени формирания в червата и черния дроб, както и израстък в ранен етап в белия дроб.
През септември 2021 година Пеле претърпя интервенция за премахване на израстък в дебелото черво. На 8 декември той още веднъж беше приет в болница за лекуване. Общо през предходната година той влиза в болница сред 3 и 5 пъти, съгласно разнообразни информации.
Пеле е единственият троент международен първенец по футбол (1958, 1962 и 1970 г.). За националния тим на Бразилия е изиграл 92 мача и е отбелязал 77 гола. Пеле е приет за най-хубавия футболист на XX век съгласно Международната футболна федерация. Бразилецът е вписан в Книгата на върховете на Гинес с 1279 гола в кариерата си.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР