Трикратният световен шампион Петер Саган обяви, че предстоящият сезон 2023

...
Трикратният световен шампион Петер Саган обяви, че предстоящият сезон 2023
Коментари Харесай

Петер Саган спира с шосейното колоездене в края на сезона

Трикратният международен първенец Петер Саган разгласи, че идният сезон 2023 ще бъде последният за него в шосейното колоездене.

Словакът, който тази седмица навърши 33 години, разгласи проекти да взе участие в надпревари по планинско колоездене.

" Искам да кажа, че моментът настъпи. Реших да завърша този сезон като играч в Световния тур. Но ще се приготвям за Олимпийските игри в Париж като участник в планинското колоездене ", разгласи Саган по време на Обиколката на Сан Хуан в Аржентина

Договорът на Саган с тима му ТоталЕнерджис изтича в края на сезона, като той възнамерява да взе участие в Обиколката на Франция през юли, където седем пъти печели " зеленото трико " за най-хубав спринтьор.

В кариерата си в шосейното колоездене Саган има 121 победи, в това число в Обиколката на Фландрия в Париж-Рубе. Между 2015 и 2017 година той завоюва три поредни международни трофеи.

" Винаги съм желал да приключа кариерата си в планинското колоездене, тъй като започнах с него. То ми дава най-голямо наслаждение и това е методът, по който желая да завърша кариерата си ", добави словакът.

Той сподели, че възнамерява да прекарва повече време със сина си Марлон и в никакъв случай не си е представял, че ще бъде професионален играч до 40 или 50 години.

" Надявам се, че ще мога да приключа кариерата си в Париж на Олимпийските игри. Това ще бъде нещо прелестно за мен ", приключи Саган.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР