Трикратният световен шампион Макс Верстапен спечели Гран при на Катар,

...
Трикратният световен шампион Макс Верстапен спечели Гран при на Катар,
Коментари Харесай

Верстапен с 14-ти успех за сезона във Формула 1

Трикратният международен първенец Макс Верстапен завоюва Гран при на Катар, 17-ти кръг за сезона във Формула 1. Той беше най-бърз на пистата Лусаил и се върна на победния път, откакто в събота остана втори в спринтовата конкуренция. Ден по-рано Верстапен завоюва третата си поредна купа, а в дългото съревнование нямаше никакви проблеми. Той приключи с близо 5 секунди пред Оскар Пиастри с Макларън.

Трети финишира другият водач на Макларън Ландо Норис на шест секунди.

Победата е 14-та за Верстапен през 2023 година, с което се приближава единствено на един триумф от върха си за най-вече извоювани надпревари в един сезон. Общо в кариерата си нидерландският водач на Ред Бул към този момент има 49 победи.

Състезанието в Катар беше белязано от доста високи температури и рисково изхабяване на гумите. Заради това автобус контролът подреди три наложителни прекъсвания в бокса за всички водачи.
В конкуренцията присъединяване не взе Карлос Сайнц с Ферари. Причина беше проблем в горивната му система, който се появи малко преди старта.

В първата обиколка водачите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел се сблъскаха, поради което излезе кола за сигурност. Седемкратният първенец Хамилтън пък отпадна. След рестарта Верстапен се откъсна напред и до края просто поддържаше движение.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР