Трикратният шампион на България на затворен маршрут в серия Туринг

...
Трикратният шампион на България на затворен маршрут в серия Туринг
Коментари Харесай

Иван Влъчков: Ще се борим за отборната титла на планинско и писта

Трикратният първенец на България на затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков ще се изправи пред ново предизвикателство този сезон. 19-годишният водач ще кара в цели 3 надпревари на планинско нанагорнище за екипа на Дамасцена Алба. Досега той има 3 участия в тази дисциплинираност през 2017 и 2018 година, 2 от които на Шипка Дамасцена.

Сега програмата му на планинско е по-натоварена, с цел да може Иван да способства оптимално за екипа му в борбата за отборната купа в тази дисциплинираност. Освен тях, Влъчков ще изкара и цялостен сезон на писта в Туринг с добре познатата Хонда Сивик. За упованията и задачите си за сезона, Иван показа в изявление до медиите.

Предстои ти присъединяване на планинско нанагорнище Гоце Делчев идния уикенд. Какви са упованията ти?

- Не подобавам към надпреварата с някакви съответни упования, тъй като това е изцяло ново съревнование. Никой до момента не е карал на това трасе и всичко ще се схваща на място и на момента.

Доста водачи се чака да има в твоята Категория 3 Група Е1 до 2000 куб.см. Ще гониш ли някакво съответно класиране в самото съревнование и в класа за сезона?

- Не, защото не познавам трасето, само че това важи за всички. За сезона планираме присъединяване в 3 кръга, заради което няма по какъв начин да се боря за челно място в генералното класиране. Познавам множеството водачи в класа и конкуренцията ще е доста мощна. Ще се борим за това да спечелим отборните трофеи на планинско и писта. Екипът ми от механици ще оказва помощ на целия тим в подготовката на колите.

Ти си към този момент 3-кратен първенец на писта в серия Туринг. Но планинското нанагорнище е относително по-нова дисциплинираност за теб. Обясни ни каква е разликата в спецификите сред двете дисциплини?

- Това са доста разнообразни дисциплини. В едната си самичък в гората, а в другата си на трасето с доста хора към теб. И двете са сложни и си имат своите условия. Планинското нанагорнище е майсторска дисциплинираност. Тя е разнообразна и ми подхожда доста. Ако можеш да караш добре на планинско, на писта ще ти е по-лесно. Пистата обаче за мен е най-атрактивната дисциплинираност и си остава №1.
 Снимка 420982
Тази година за твоя тим се състезават много водачи на планинско нанагорнище и на писта. Мотивира ли те това в допълнение?

- Да, веселя се, че в екипа ми карат толкоз доста водачи. Така ще можем да се борим за отборната купа, а аз ще имам повече конкуренция. Благодаря доста на ДамасценаАлба за поддръжката, на Николай Мончев и на родителите ми. Без тях нямаше да мога да вземам участие.

Ще имаш ли присъединяване в надпревари по картинг тази година?

- Ще карам в обособени надпревари. В момента очаквам да дойде новия ми мотор. Картингът е една от най-важните елементи от подготовката ми за пистовите и планинските надпревари.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР