Трикратният олимпийски шампион Матиас Майер обяви незабавното си оттегляне от

...
Трикратният олимпийски шампион Матиас Майер обяви незабавното си оттегляне от
Коментари Харесай

Матиас Майер прекрати кариерата си

Трикратният олимпийски първенец Матиас Майер разгласи незабавното си отдръпване от ските, малко преди старта на супергигантския слалом при мъжете в италианския зимен център Бормио. „ Направих последната си инспекция през днешния ден. Вече не го желая задоволително “, показа той пред австрийската телевизия ORF, откакто се срещна с днешното трасе.
32-годишният скиор направи дебюта си за Световната купа в Сестриере през февруари 2009 и завоюва 11 победи, като се качи на подиума 45 пъти. Най-силните му резултати обаче пристигнаха на Олимпийските игри, където той задмина достижението на татко си Хелмут от сребърен орден на Игрите в Калгари през 1988.

Матиас победи в спускането в Сочи през 2014, като последва златното си отличие с триумфи в супергигантските слаломи в Пьонг Чанг четири години по-късно и в Пекин по-рано през 2022, където се поздрави и с бронз в спускането. „ Имах прелестен минал сезон с трета олимпийска купа и започнах мощно този. Щастлив съм, само че това беше задоволително “, добави австриецът. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР