Трикратният ни европейски вицешампион по джудо Янислав Герчев ще има

...
Трикратният ни европейски вицешампион по джудо Янислав Герчев ще има
Коментари Харесай

Българските джудисти научиха жребия си за турнира от веригата Гран при в Линц

Трикратният ни европейски вицешампион по джудо Янислав Герчев ще има сложен противник още в първия кръг на шампионата от сериите Гран при в Линц, Австрия, отреди тегленият по-рано през днешния ден чоп.

В категория до 66 кг Герчев ще се изправи още в първата си битка на следващия ден (25 май) против украинеца Богдан Ядов, който е златен медалист от европейското в София през 2022-а и първенец в конкуренцията от Големия шлем в Париж тази година.

Откриващия ден на шампионата ще ни предложи още едно българско присъединяване в лицето на Габриела Димитрова, която ще се изправи против Ясмин Лима от Бразилия в категория до 52 кг при дамите., Лима е пета на Големия шлем в Бразилия през 2022-а, а българката също може да се похвали с пето място на шампионат от този сан преди година, само че в Баку.

В битките в Линц България ще има още трима представители. Дебютантът Валентин Бонев ще се изправи против мароканеца Хасан Долкали на старта при 73-килограмовите, а Георги Граматиков ще излезе на татамито против Анри Егутидзе от Португалия в първия кръг на категория до 81 кг. При дамите за оценките ще спори Лидия Брънчева, чиято първа съперничка в категория до 70 кг ще бъде хърватката Андела Виолич.

Българските национали по джудо ще бъдат водени в конкуренцията в австрийския град от наставника Ганчо Дойков.

Турнирът от веригата Гран при в Линц ще продължи от четвъртък до събота (25-27 май), а в него ще се включат общо 455 джудисти от 72 страни.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР