Трикратната шампионка Каролина Плишкова елиминира завърналата се Наоми Осака във

...
Трикратната шампионка Каролина Плишкова елиминира завърналата се Наоми Осака във
Коментари Харесай

Плишкова победи Осака, Сабаленка – Бронзети

Трикратната шампионка Каролина Плишкова отстрани завърналата се Наоми Осака във втория кръг на шампионата в Бризбън с награден фонд 1.7 милиона $.

Чехкинята, която взе трофея през 2017, 2019 и 2020, завоюва след поврат с 3-6, 7-6(4), 6-4.  В понеделник. Двубоят стартира добре за нея – пет аса в първия сет и сполучлив край за 37 минути.

Плишкова откри темп във втория сет и изравни резултата. Ранен пробив разреши на чехкинята да поведе в решаващия сет. После тя избави три точки за пробив и резервира задатъка си до края. В третия кръг тя ще срещне третата в схемата Елена Остапенко. Латвийката отстрани италианката Камила Джорджи в два сета.

„ Седмицата несъмнено е по-кратка, в сравнение с желаех да бъде. Но като цяло беше страховит мач и се забавлявах доста. Видях статистиката, моите точки за пробив можеха да бъдат по-успешни. Самото наличие на корта е персонална победа. Допреди няколко седмици имах подозрения дали изобщо ще мога да играя. Тези два мача потвърждават, че се оправям добре и годината ще стане по-добра за мен “, разяснява Осака.

Победителката от предходната година Арина Сабаленка също се класира напред в шампионата. Тя се оправи с Лучия Бронзети (Италия) след 6-3, 6-0. Поставената под номер 1 в схемата Сабаленка ще играе в спор за място на четвъртфиналите против победителката от дуела сред Даниел Колинс (САЩ) или Джу Лин (Китай)..

В напълно съветски конфликт Мира Андреева победи номер 4 Людмила Самсонова с 6-2, 6-1. Следващата съперничка на 16-годишната сензация ще бъде Арина Родионова (Австралия). Още три рускини не престават напред – Вероника Кудерметова, Анастасия Потапова и Даря Касаткина. Екатерина Александрова загуби от Хулия Риера след 3-6, 4-6..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР