Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще участва в стартовете от

...
Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще участва в стартовете от
Коментари Харесай

Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще участва в Световната купа по сноуборд в Пампорово

Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще взе участие в стартовете от Световната купа в Пампорово (20-21 януари). Чехкинята завоюва купите в паралелния великански слалом от зимните игри в Пьонг Чанг 2018 и Пекин 2022. В Корея тя победи и в супергигантския слалом в алпийските ски. Ледецка е 4-кратна носителка на огромната Световна купа по сноуборд и 3-кратна на дребната Световна купа в паралелния великански слалом.

В стартовете от Световната купа има 21 победи и общо 35 подиума. За нея надпреварите в Пампорово ще са първи в сноуборда за новия сезон. Досега тя стартираше единствено в Световната купа по ски. През 2018 година Ледецка завоюва паралелния великански слалом от веригата в Банско, а малко по-късно победи с купите на ски и сноуборд на олимпиадата в Корея.

Другата огромна звезда при дамите в Пампорово ще е Рамона Терезия Хофмайстер от Германия, която е водач в генералното класиране за Световна купа сега и 3-кратна носителка на огромния Кристален глобус.

При мъжете огромната звезда в Пампорово безспорно е Радослав Янков, който е първият българин спечелил огромната Световна купа на ФИС (2016 г). Той взе през 2017 година и дребния глобус в паралелния великански слалом. В момента Янков е осми в класирането за Световната купа в паралелния слалом.

Актуалният олимпийски първенец при мъжете от Пекин 2022 Бенямин Карл от Австрия, също ще започва в Пампорово. Той води сега в генералното нареждане за Световната купа. Лидерът за дребната купа в паралелния слалом Даниела Багоца от Италия също е удостоверил присъединяване в Пампорово.

В родопския курорт ще кара и последният притежател на огромната Световна купа Роналд Фишналер от Италия.

Заявки за присъединяване са изпратили сноубордисти от 16 страни. Пампорово приема за първи път стартове от най-високия сан на ФИС. Организатори са БФ по ски и Пампорово АД. Двата старта са в дисциплината успореден слалом и ще се проведат на писта " Стената ".

В момента се правят действия по подготовката на финалната зона. Пистата се приготвя под управление на шефа на стартовете за Световната купа в Пампорово Виктор Гичев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР