Трикове за почистване на къщата, които ви пестят ценно време

...
Трикове за почистване на къщата, които ви пестят ценно време
Коментари Харесай

Трикове за почистване на къщата за нула време

Трикове за разчистване на къщата, които ви пестят скъпо време

Често, с цел да приведете къщата си в ред, ви е нужен през целия ден и доста старания. Събрахме за вас на едно място потребни трикове за разчистване на цялата къща, които ще ви спестят скъпо време.

Пералня машина
За да почистите пералнята, въобще не са нужни скъпи почистващи препарати. Можете да употребявате елементарен оцет. Изсипете го в отделението за прахуляк и включете на дълга стратегия. Вашата машина просто ще свети.

Ефектът на перилния препарат може да се ускори с оцет. Достатъчно е да добавите към праха (около 1/3 част) оцет.

Някои тъкани са магнит за космите от котката или кучето. Изперете такива облекла с бял оцет и космите към този момент няма да се полепват по панталоните ви.

Почистване на прозорците
Постоянно отделяме доста време и сила за разчистване на прозорците. Но ето метод да извършите това с малко или никакви старания.

Изсипете сода за самун в труднодостъпните места (особено в ъглите). След това прибавете малко оцет, той ще стартира да се пени, това е добре. Оставете за 10-15 минути, през това време оцетът и содата ще се оправят с мръсотията и ръждата. Достатъчно е да избършете със салфетка.

Перфектно чиста баня
Как да почистите цялата баня с малко или никакви старания? Да, елементарно е! Загрейте малко оцет в микровълновата (трябва да е топъл, само че не горещ). Смесете оцета с почистващ препарат в спрей бутилка 1 към 1, само че не разклащайте; разбъркайте деликатно. Напръскайте с тази примес плочките в банята и оставете да престои 30 минути. След това просто избършете с гъба – резултатът ще бъде по-добър, в сравнение с в случай че сте употребявали скъпи препарати.

Детски играчки
Те се търкалят по пода и събират мръсотията от всеки ъгъл, тъй че би трябвало да се мият най-малко понякога. Но, с цел да не губите доста време за това, можете да употребявате пералнята. Просто сложете играчките в мрежеста торбичка и ги включете на дълга стратегия.

Измийте незаличимото
О, тези дребни художници с перманентни маркери, които обичат да рисуват по пода и стените! Но с цел да измиете петната от флумастер, би трябвало да отделите доста време и старания. Но има няколко метода по какъв начин да извършите това за нула време.

За да се отървете от петната от перманентните маркери по пода или масата, използвайте паста за зъби, нанесете върху влажна забрадка (най-подходяща е микрофибърна) и изчистете рисунката.

Можете елементарно да премахнете петното от маркера, като употребявате лак за коса и дезодорант. Напръскайте върху „ шедьовъра “ и по-късно просто го изплакнете с вода.

Друг метод за унищожаване на тези петна е потреблението на елементарна сода и гъба. Изсипете сода върху гъбата, изтъркайте рисунката и изплакнете с вода.

Лак за нокти
Ако инцидентно изпуснете и счупите лака, като се изключи че ще загубите обичания си цвят лак, ще се сдобиете с леке, от което е съвсем невероятно да се отървете. Но има няколко трика.

Ако лакът за нокти към момента не е засъхнал и изсипете лакочистител и оставите за минута, ще се отървете от петното. След това избършете с хартиена забрадка. Но, в случай че е имал време да засъхне, тогава можете да напръскате от горната страна с фиксатор за коса и по-късно да измиете с топла вода и сапун.

Чиста микровълнова
С този трик можете да отделите единствено 5 минути за разчистване на микровълновата. Нарежете един лимон, сложете го в чаша и прибавете канела. Поставете тази чаша в микровълновата и я включете за 5-10 минути при минимална мощ. Лимонът ще помогне за разчистване и стерилизация, а канелата ще помогне да се отървете от неприятните миризми.

Чиста кухня
За да не пилеете часове за разчистване на кухнята си, използвайте елементарен трик. Смесете сода и растително масло, до момента в който се получи гъста паста. Нанесете тази примес върху втвърдените мазнини и оставете за 5-10 минути. След това просто минете с парцал, натопен в сапунена вода.

Забравете за праха
Има един метод да не бършете праха на всеки час. Сложете няколко капки олио върху салфетка и избършете прашния долап. След това минете още веднъж със салфетка без масло. Остава тъничък пласт, който отблъсква праха и основава искра.

Вижте още: Премахване на петната по облеклата – лесни препоръки

Споделете тези трикове за разчистване на къщата с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР