Триизмерна карта на релефа на Луната ще бъде съставена от

...
Триизмерна карта на релефа на Луната ще бъде съставена от
Коментари Харесай

Русия ще прави 3D карта на Луната

Триизмерна карта на релефа на Луната ще бъде формирана от орбиталния галактически уред " Луна-Ресурс-01 ", заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Агенцията цитира информация на експерта Роман Бесонов от Института за галактически проучвания към Руската академия на науките, където се създават цифровите сателитни камери.

На " Луна-Ресурс-1 " ще бъде инсталирана стереотопографска камера, която ще снима от борда на орбиталния уред цялата повърхнина на Луната. Това ще даде опция на учените да сформират триизмерна карта на релефа на нашия натурален сателит с висока резолюция.

Тази информация ще бъде доста потребна за избирането на бъдещи места за прилуняване на пилотирани и автоматизирани задачи.

" Луна-Ресурс-1 " е орбитален лунен уред, който ще бъде доставен на полярна окололунна орбита. Неговата съществена задача ще бъде отдалеченото проучване на повърхността на Луната. Планирано е той да бъде изстрелян през 2023 г./ Pik.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР