Трифон Зарезан буквално остави на заден план Свети Валентин у

...
Трифон Зарезан буквално остави на заден план Свети Валентин у
Коментари Харесай

Трифон Зарезан засенчва Свети Валентин, на места започва двудневен маратон

Трифон Зарезан безусловно остави на назад във времето Свети Валентин у нас. Очаква се над 160 000 да излязат да зарязват лозите и да празнуват празника със суджуци, скара, доста вино и музика в страната. За съпоставяне едвам 28 000 пък ще се впуснат в премеждие с обичания като резервират ресторант и хотел с рози и вино в стаята. Това предвижда шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, пред „ Телеграф “.

За Трифон Зарезан към този момент на доста места, където има огромни лозови масиви кипи подготовка. Районът на Велико Търново се приготвя за Празничен маратон в уикенда 10 и 11 февруари.

Маратонът започва на 10-ти в новите лозя в Арбанаси. Молитва за благословия на лозовите масиви с отец Киприян ще започва в 11 ч, последвана от групово зарязване на лозята.

В 12 ч. стартира атрактивното “Търкаляне на бъчви ”, а до края на вечерта е планувана фолклорна стратегия, танци и празнична дегустация на винарските мазета от региона – Руевит Естейт и Леге Артис.

Трифон Зарезан в Сухиндол обичайно се празнува навръх 14-ти с шествие и празнични хора. След водосвета на лозовите масиви в местността “Димчански завой ”,  веселбата с песни и национални танци продължава в околност “Върбака ”, а в 14 ч шествието се насочва към центъра на града.

За влюбените пък хотелите се готвят с атрактивни предложения като оферират декорация в стаите с рози, кошници с вино и доста други.

Също по този начин ще има и стратегия в ресторанта съм хотела. Хит за празника са и цветята. Някои огромни магазини към този момент одобряват поръчки за празнични букети.

Така за кутия с рози във формата на сърце е на цена от 170 до 270 лв.. Сумата за зависи от размера като най-евтино излиза тази с 21 рози, а най-големите са 41 броя.

За по- практичните пък се предлага кошница с дарове. В нея има бутилка хубаво алено вино, особено кафe, шоколадови бонбони, мед и други сладки изкушения, несъмнено, и растение. Кошницата коства единствено 120 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР