Тридневно киноприключение ще се случи в Плевен в дните от

...
Тридневно киноприключение ще се случи в Плевен в дните от
Коментари Харесай

Тридневно киноприключение с първо издание в Плевен, професионалисти в киноиндустрията идват за майсторски класове

Тридневно киноприключение ще се случи в Плевен в дните от 26 до 28 април 2024 година, мястото е зала „ Катя Попова “. В града с първо издание гостува планът „ Предизвикателството “. „ Предизвикателството “ е неповторима опция за всички кино запалянковци на възраст сред 16 и 23 години да покажат и развият своя гений. Участието е гратис.

Участниците ще имат опцията да се включат в майсторски класове, водени от експерти в киноиндустрията, измежду които Силвия Петкова, Кристина Верославова, Тодор Чапкънов, Николай Мутафчиев и Александър Чобанов. Майсторските класове ще обзет разнообразни сфери: кинорежисура, продуцентство, сценарно писане, операторско и актьорско майсторство.

След класовете следва същинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да основат късометражен филм с дължина до 10 минути единствено за 24 часа. Темата на кино лентата ще бъде изтеглена директно след майсторските класове, добавяйки детайл на неспокойствие и спонтанност към креативния развой. Всеки тим, съумял да завърши снимачния развой в точния момент, ще има опция да показа своя филм пред аудитория на формалната прожекция.

Отборът победител, определен от менторите, ще завоюва огромната премия от 1 000 лева и ще се състезава за националната премия.

Проектът „ Предизвикателството “ се реализира с финансовата поддръжка на Национален Фонд „ Култура “, Община Плевен и Национален Филмов Център. Партньори на „ Предизвикателството “ са и NESCAFÉ.

За повече информация и регистрация: https://www.artefactcreations.eu/bg/the-dare-film-challenge
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР