Тридневната стачка на наземния персонал на лондонското летище Хийтроу започна

...
Тридневната стачка на наземния персонал на лондонското летище Хийтроу започна
Коментари Харесай

Тридневна стачка на летище Хийтроу

Тридневната стачка на наземния личен състав на лондонското летище " Хийтроу " стартира през днешния ден, като редом до следващата година бяха удължени протестните дейности на английските пощенски чиновници, което вероятно ще засегне и коледно-новогодишните празници, съобщи Франс прес.

Стачките, които са свързани главно с работните заплати, само че и с изискванията на труд, следват една след друга в съвсем всички браншове във Англия на фона на забележителната инфлация от 11 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Летище " Хийтроу " се приготвя за огромни нарушавания от през днешния ден, откакто чиновниците по обработка на багажа, наети от доставчика на услуги " Мензиес " (Menzies) взеха решение да стачкуват ", се показва в официално съобщение от през вчерашния ден на синдиката " Юнайт " (Unite).

Стачката ще докара до нарушавания и закъснения, които ще " обиден най-много полетите, излитащи от терминали 2,3 и 4 на " Хийтроу " и самолетните компании " Еър Канада " (Air Canada), " Американ еърлайнс " (American Airlines), " Луфтханза " (Lufthansa), " Суис еър " (Swiss Air), " Еър Португал " (Air Portugal), " Остриън еърлайнс " (Austrian Airlines), " Куонтас " (Quantas), " Иджипт еър " (Egypt Air), " Ер Лингъс " (Aer Lingus) и " Финеър " (Finnair).

Говорител на " Хийтроу ", с който Агенция Франс Прес се е свързала през днешния ден, обаче е декларирал, че следствията от стачката ще са минимални, а " засегнатите компании към този момент са взели ограничения, с цел да се оправят със стачката и не се чака анулация на полети ".

Наред с това пощенските чиновници удължиха плануваните протестни дейности до 2023 година и това може да се отрази на доставките на писма и пратки през интервала на коледно-новогодишните празници.

Служителите на английската държавна компания " Поуст офис " (Post Office) са решили да удължат стачката си до идната година, съгласно официално съобщение на Съюза на информационните служащи.

" Стачките в английските пощенски служби от тази година ще продължат и през 2023 година, защото чиновниците се борят със забележителен спад на действителните заплати (коригирани по отношение на инфлацията) ", се показва в оповестеното през вчерашния ден официално съобщение на профсъюза.

Служителите на " Роял мейл " (Royal Mail) също плануват да продължат почналата преди месеци стачка. Компанията е в сложна обстановка и наскоро разгласи, че освобождава хиляди чиновници.

Коледното извършване на покупки може да бъде нарушено и от оповестената стачка на охранителите на огромните лондонски магазини за първокласни артикули " Хародс " (Harrods).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР