Тридневна научна конференция, посветена на трансформацията в енергетика, инфраструктура и

...
Тридневна научна конференция, посветена на трансформацията в енергетика, инфраструктура и
Коментари Харесай

Тридневен международен форум за енергийната трансформация организира УНСС

Тридневна научна конференция, отдадена на трансформацията в енергетика, инфраструктура и еМобилността провеждат Центърът за енергиен бизнес и инфраструктура към УНСС взаимно с американските Colorado State University, University of Colorado Boulder, Colorado School of Mines и National Renewable Energy Laboratory. Събитието ще се излъчва в действително време, а тези, които желаят да го проследят, могат да създадат безвъзмездна регистрация.

Форумът ще се организира в три модула, всеки от които на обособена дата, през период от една седмица. Първата сесия ще е на 4 ноември. Тя е отдадена напредизвикателствата пред трансформационния развой на сериозната енергийна инфраструктура и е с присъединяване на зам. -министърът на енергетиката инж. Георги Самандов, Кирил Бошов, ръководител на Надзорния съвет на ЧЕЗ, Кнут Абрахам, народен представител от немския парламент, Бил Ритър, някогашен губернатор на Калифорния и сегашен шеф на Центъра за нова енергийна стопанска система на Съединени американски щати, Браян Уилсън, шеф на Института по енергетика на Държавния университет на Колорадо, Мори Доби, изпълнителен Директор на Колорадо Енерджи рисърч колаборатори и Маги Мен, управител на Центъра за интегрирана подвижност.

Вторият модул е на 11 ноември и е отдаден на ИТ инфраструктурата, научните проучвания, нововъведенията и финансирането в тази област. В него ще вземат участие зам.-министърът на финансите Моника Димитрова - Бийчър, Георги Ганев, районен управител на IBM, Крейг Патридж, началник катедра Компютърни науки към Държавния университет на Колорадо, Алис Джаксън, президент на Xcel Energy, Чавдар Рисин, районен търговски началник на Citi Bank за Централна и Източна Европа, Ян Ланге, шеф на стратегия Икономика на минералите и силата, Колорадо Скул ъф майнс.

В последният трети ден на форума - 18 ноември, акцентът ще бъде подложен върху водорода и инфраструктурата за интелигентни градове. Участие в този панел ще вземат проф. доктор Христина Николова, къководител Катедра Икономика на превоза и енергетиката на УНСС, Уил Туур, шеф на Колорадо енерджи офис, Росен Даскалов, създател на Sin Cars, проф. доктор Пламен Атанасов от университета Калифорния-Ирвин, Браян Пивовар, старши откривател към Националната лаборатория за ВЕИ на Съединени американски щати и Уилсън Смит от Юнивърсити ъф Колорадо Боулдър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР