Тридневен траур в Алжир от днес бе обявен от президента

...
Тридневен траур в Алжир от днес бе обявен от президента
Коментари Харесай

​Тридневен траур в Алжир в памет на загиналите при самолетната катастрофа

Тридневен печал в Алжир от през днешния ден бе разгласен от президента Абделазиз Бутефлика в памет на 257-те починали при злополуката на боен аероплан в страната през днешния ден, предадоха международните организации.

 © Българска телеграфна агенция
Това е най-смъртоносната авиокатастрофа в историята на Алжир и четвъртата най-смъртоносна в света през последните 20 години. Самолетът се е разрушил на 45 километра югозападно от едноименната столица на страната. Повечето от жертвите са алжирски военни и членове на техните фамилии. Сред починалите са и 30 индивида от Западна Сахара - противоречив регион, който е под контрола на Мароко.

Военният аероплан, Ил-76 съветско произвеждане, е пътувал за западния алжирски град Бешар. Причините за злополуката към момента не са открити. Според телевизия Ан Нахар, представена от ТАСС, дясното крило на самолета се е запалило при политане. Пилотът е опитал спешно кацане, само че летателният уред се е разрушил при контакта със земята и на процедура е изцяло погубен.
 Над 250 са жертвите при самолетната злополука в Алжир Над 250 са жертвите при самолетната злополука в Алжир
Жертвите на самолетната злополука в Алжир са 257 души, заяви алжирското министерство на защитата. Няма данни за оживели. Военния аероплан ИЛ-76 тази...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР