Тридесет сантиметра достигна снежната покривка в Подбалкана в района на

...
Тридесет сантиметра достигна снежната покривка в Подбалкана в района на
Коментари Харесай

30 см сняг в Подбалкана, чистят пътищата втори път

Тридесет сантиметра доближи снежната завивка в Подбалкана в региона на Кърнаре, Христо Даново и Розино. В момента продължава да вали мощно.  Предстои второ разчистване на общинските пътища Кърнаре-Христо Даново и Розино-Слатина, оповестиха кметът на Розино Ангел Шаламанов и на Христо Даново Акиф Каратабан. Рано устринта  и двете трасета са били почистени, само че поради продължаващия изобилен сняг  машините ще  минат още веднъж, обясниха те. В Розино и Христо Даново към този момент са почистени главните улици, в Кърнаре чакат трактор с весло да почисти стръмните улици на селото.

В  южната част на общината снежната завивка е към 8-10 сантиметра.

Няма усложнения, оповестиха от от Общински щаб за зимно поддържане. Има едно произшествие. Тази заран лека кола се е забила в електрически дирек на околовръстната улица „ Теофан Райнов ” в Карлово.

Всички пътища в общината са проходими при зимни условия, няма затворени сектори, непроходими улици и прекратено електрозахранване. От среднощ машините на снегопочистващата компания опесъчават и почистват основните пътни артерии в град Карлово и пътищата към обитаемоте места от общината. Почистени са улиците, водещи към болничното заведение, пожарната, учебни заведения, детски заведения и гробищния парк. В момента се почистват второстепенни улици, площад „ Васил Левски “ и площад „ 20-ти юли “. Затруднени сектори за придвижването има в селата Кърнаре, Розино и Христо Даново. Общинският  щаб работи непрестанно 24 часа, следи и проучва ситуацията на територията на община Карлово. Пътищата се почистват главно с пясъчно-солни смеси и бишофит – натурален артикул, под формата на кристали, който се употребява за обработка на зимни пътища и улици при ниски температури.

Въпреки основаната организация и дейностите на общинската GSM 0896 686 704 администрация, призоваваме жителите да се движат съгласно затруднената зимна конюнктура. Шофьорите да карат със зимни гуми и нараснало внимание. Поради предстоящите ниски температури, призоваваме жителите, компаниите и притежателите на търговски обекти да почистят тротоарите пред парцелите си, с цел да се предотврати заплахата от замръзване.

Жителите на общината могат да подават сигнали за произшествия и затруднена обстановка  на  телефон 0335/54-555 и GSM 0896 686 704.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР