Тридесет и трима души загинаха при руски обстрел срещу две

...
Тридесет и трима души загинаха при руски обстрел срещу две
Коментари Харесай

Украинските власти: 33 души загинаха при руски обстрел срещу град Чернигов

Тридесет и трима души починаха при съветски обстрел против две учебни заведения и жилищни здания в северния украински град Чернигов, заяви през днешния ден локалната избавителна работа, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кадри, оповестени от службата за незабавна помощ ,

демонстрират пушек, който се издига от разрушена жилищна постройка, нападали по земята парчета и спасители, които носят тела.

" Руските военновъздушни сили нападнаха две учебни заведения

в региона на Стара Подсудовка, спасителите работят ", написа по-рано в профила си в "Телеграм " регионалният шеф Вячеслав Чауш.

Заместник-кметът на града Регина Гусак удостовери, че Чернигов е бил обект на съветска "бомбардировка ".

А по-рано през днешния ден Общинският съвет на Мариупол съобщи, че Русия съзнателно и непрекъснато подлага на артилерийски обстрел

цивилна инфраструктура от сериозно значение за пристанищния град в южната част на Украйна, което е довело до спиране на водоснабдяването, топлоподаването и електроснабдяването и пречи на доставката на хранителни запаси и на евакуацията на хората, съобщи Ройтерс.

"Те прекъсват доставките на храна и ни слагат под обсада ,

както в Ленинград ", се споделя в изказване на съвета. "Умишлено през последните седем дни те унищожават инфраструктура от сериозно значение за града. Пак сме без светлина, вода и топлота ", се споделя още в изказването.

Съветът заяви, че се пробва да сътвори филантропичен кулоар за града и да възвърне инфраструктурата. "Унищожават ни като нация. Това е геноцид на украинския народ ", акцентира властовият орган.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР