Тридесет и трима души са загинали заради горещата вълна, ударила

...
Тридесет и трима души са загинали заради горещата вълна, ударила
Коментари Харесай

Жега уби 33-ма в канадската провинция Квебек

Тридесет и трима души са починали поради горещата вълна, блъснала южната част на канадската провинция Квебек, оповестяват локалните управляващи, представени от международните информационни организации.
Тежката горещина продължава от предишния петък, като температурите доближават 35 градуса по Целзий, съчетани с висока мокрота.
Броят на починалите се е увеличавал всекидневно през тази седмица, като множеството от жертвите са на възраст сред 50 и 80 години.
Горещата вълна е най-тежката в Квебек от десетилетия.
Властите приканват хората да пият доста вода и да стоят на сянка.
"Правим всичко, което можем ", посочи кметът на Монреал Валери Плант. Градът е отворил басейни и климатизирани пространства за обществеността.
Кметът Плант означи, че избавителни екипи вървят от врата на врата, проверявайки към 15 хиляди уязвими поданици.
Досега 18 от 33-те жертви са били в Монреал, най-многолюдния град в провинцията, като другите жертви са в близките региони.
Горещите талази могат да бъдат изключително смъртоносни за доста младите, доста възрастните и немощните хора, предизвестяват локалните здравни управляващи.
Повечето от починалите поданици на Монреал са били над 65-годишна възраст, като не са имали климатици и са имали здравословни проблеми.
Средните температури в Монреал са доста над нормалните 25 градуса по това време на годината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР