Тридесет и шест души са загинали при свлачища, причинени от

...
Тридесет и шест души са загинали при свлачища, причинени от
Коментари Харесай

Десетки загинали и изчезнали при свлачища в Индия

Тридесет и шест души са починали при свлачища, породени от мусонни дъждове в Индия, оповестиха управляващите, представени от " Франс прес ".

Още към 40 души са изчезнали след трите обособени свлачища през вчерашния ден в окръг Райгад в западния щат Махаращра.

" Най-малко 35 до 40 души към момента са в капан, опитваме се да ги спасим ", посочи локално публично лице, добавяйки, че " 36 души са починали, откакто през вчерашния ден в региона имаше три свлачища, породени от доста значителни дъждове. "

Междувременно военноморските и военновъздушните сили се причислиха към избавителните старания, откакто проливните дъждове провокираха наводнения, които оставиха хиляди заседнали.

Спасителните старания бяха затруднени от свлачища, блокиращи пътища, в това число основната автомагистрала сред Мумбай и Гоа.

Нивата на водата се покачиха до 3,5 метра (12 фута) в регионите на Чиплун, град на 250 километра (160 мили) от Мумбай, след 24 часа непрестанен дъжд, който докара до преливане на река Вашиши, потопявайки пътища и домове.

Индийският флот разположи седем избавителни екипа, оборудвани с гумени лодки, избавителни жилетки и избавителни кръгове в засегнатите региони, дружно с хеликоптер за въздушен транспорт на оградени поданици. Водолази експерти от флота придружаваха всеки тим.

Метеорологичният отдел на Индия изпрати червени сигнали за няколко района в щата, акцентирайки, че изобилните превалявания ще продължат през идващите няколко дни.

Наводненията и свлачищата са постоянно срещани по време на подлия мусонен сезон в Индия сред юни и септември, като в това време предизвикват разрушение на зле издигнати здания и стени.

Най-малко 34 души бяха убити, откакто предишния уикенд няколко къщи бяха смазани от срутена стена и свлачище, задействано в Мумбай, столица на Махаращра.

Дъждовната вода също наводни комплекс за филтриране на водата, нарушавайки снабдяването " в множеството елементи на Мумбай ", мегаполис от 20 милиона души, оповестиха цивилен управляващи.

Миналия месец 12 души бяха убити, когато постройка се срути в бедния квартал на Мумбай.

А предишния септември 39 души починаха, когато триетажен жилищен блок се срути в Биванди покрай финансовата столица.

Изменението на климата прави мусоните в Индия по-силни, се споделя в отчет на Института за проучване на въздействието върху климата в Потсдам (PIK), оповестен през април.

Докладът предизвестява за евентуално тежки последствия за храните, земеделието и стопанската система, засягащи близо една пета от популацията на света.

" Тъй като индийското общество е наранено от мусоните по доста мощен метод, по-силната колебливост основава проблеми за селското стопанство, само че и за организацията на публичния живот ", сподели Андерс Леверман от ПИК и Колумбийския университет.

Миналата година пет от най-скъпите рискови метеорологични събития в света са свързани с извънредно дъждовния мусон в Азия, съгласно изчислението на благотворителната организация Christian Aid.

През 2013 година към 6000 души починаха, когато наводнения и свлачища отнесоха цели села в индийския щат Утаракханд, когато реките, набъбнали от мусонни дъждове, преляха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР